The Trap (film fra 1922)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Trap
Generell informasjon
GenreDramafilm, stumfilm
Utgivelsesår1922
NasjonalitetUSA
Lengde60 min.
SpråkEngelsk, ingen (dialog)
Bak kamera
RegiRobert Thornby Rediger dette på Wikidata
ManusLon Chaney sr. Rediger dette på Wikidata
FotoVirgil Miller Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLon Chaney sr., Alan Hale, Irene Rich, Spottiswoode Aitken, Lon Chaney jr., Frank Campeau, Herbert Standing Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapUniversal Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1922
Eksterne lenker

The Trap er en amerikansk stumfilm fra 1922 regissert av Robert Thornby.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Gaspard, en fransk pelsfanger, kommer tilbake og oppdager sin kjære Thalie (spilt av Dagmar Godowsky) romantisk involvert i en nykommer ved navn Benson. Gaspard får da vite at Benson også har skaffet seg eierskap over Gaspards gruve, gjennom en juridisk teknikalitet. Gaspard sverger derfor hevn. Benson gifter seg med Thalie, men etter syv år blir hun syk og dør. Hun etterlater seg en sønn. Benson mister snart gruven han stjal, og blir deretter alkoholiker. Men dette er ikke nok hevn for Gaspard. Han oppfordrer byens bølle til å starte en konflikt med Benson, og Benson ender opp med å drepe kjeltringen i selvforsvar. Gaspard vitner mot Benson i rettssaken mot ham, og sørger for at han havner i fengsel.

Gaspard tar med seg Bensons sønn til hytta hans og planlegger en forferdelig hevn, vel vitende om at Benson vil komme tilbake for å få tilbake barnet sitt så snart han blir løslatt fra fengsel. Gaspard ordner en felle ved å fengsle en sulten ulv i hytta, med den hensikt at det sultende dyret skal spise Benson når han dukker opp. Men den lille sønnen går i denne fellen i stedet, og Gaspard blir nesten drept i et forsøk på å redde ham fra det sultne dyret. Benson blir alvorlig såret når han redder gutten, og går derfor med på å gi sønnen tilbaka til Gaspard - etter å ha lært av sine feil.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Silent Era : Progressive Silent Film List». www.silentera.com. Besøkt 23. januar 2024. 
  2. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 23. januar 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]