The Time Traveler’s Wife

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Time Traveler's Wife
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 14. august 2009
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde108 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRobert Schwentke
ProdusentNick Wechsler
Dede Gardner
ManusforfatterBruce Joel Rubin
Basert påThe Time Traveler's Wife – av Audrey Niffenegger
MusikkMychael Danna
Foran kamera
MedvirkendeEric Bana
Rachel McAdams
Ron Livingston
Prod.selskapNew Line Cinema
Offisielt nettsted (en)

The Time Traveler's Wife er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2009, basert på Audrey Niffenegger sin roman fra 2003 med samme navn.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

På begynnelsen av 1970-tallet havner Henry DeTamble i en bilulykke hvor moren hans dør, men han overlever ved å reise tilbake i tid og havner to uker før bilulykken skjer. Han kan ikke kontrollere tidspunktet eller hvor han havner når han reiser gjennom tiden. I 1991 støter Henry på Clare Abshire i et bibliotek. Hun blir overlykkelig over å se ham, selv om han faktisk møter henne for aller første gang.

Clare forteller at hun møtte en fremtidig versjon av Henry da hun var barn. De begynner etterhvert et forhold, som utfordres av Henrys ukontrollerte reiser frem og tilbake i tid. Hans sporadiske tidsreiser blir ytterligere komplisert av at han alltid ankommer sitt bestemmelsessted helt naken. Fra tidlig alder, har han lært å dirke opp låser og stjele klær etter sine tidsreiser. Henry og Clare velger å gifte seg. Men han tidsreiser sin vei før seremonien, og en mye eldre versjon av ham kommer tilbake rett før bryllupsseremonien, selv om hans mye eldre utseende forvirrer gjestene.

Henrys tidsreiser tillater ham å vinne i lotto, ved å først reise til fremtiden og så tibake igjen. Men tidsreisene hans gjør også forholdet med Clare mye vanskeligere. Å få barn virker helt umulig, ettersom Henrys gener fører til at ufødte fostre tidsreiser mens de fremdeles ligger i magen. Etter flere slike aborter, tar Henry i hemmelighet en vasektomi, slik at Clare skal slippe flere spontanaborter. Kort tid senere blir Clare gravid, etter et besøk av en yngre versjon av Henry. Dette barnet overlever. Henry reiser deretter flere år frem i tid, før barnet er født.

Han møter deres datter, Alba, som ung tenåring. Hun forteller at hun også er en tidsreisende, men har litt større kontroll over når og hvor hun reiser. Hun forteller Henry at han kommer til å dø når hun er fem år gammel, et faktum som Henry velger å holde hemmelig for Clare. Senere reiser Henry tilbake i tid, og blir ved et uhell skutt av Clares far på elg-jakt. Henry kommer tilbake i tide, bare for å dø i Clares armer. Noen år senere kommer en yngre versjon av Henry til dem. Dette gir Clare håp om at han vil dukke opp flere ganger, i fremtiden. Men han forteller at hun ikke burde tilbringe resten av hennes liv ventende på ham.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eric Bana

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]