The Teddy Bears

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Teddy Bears
OpphavUSA Los Angeles, California
Periode19581959
SjangerPop
PlateselskapERA Records
Medlemmer
Phil Spector, Carol Connors
Siste medlemmer
Phil Spector
Marshall Leib
Annette Kleinbard
Sandy Nelson

The Teddy Bears er kanskje mest kjent for å være Phil Spectors første band. Han dannet dette bandet i 1958 i en alder av 17 år sammen med tre high school-venner, Marshall Lieb, Harvey Goldstein, og Annette Kleinbard.

Spector skrev musikken og spilte gitar og var en av tre vokalister. Spector klarte å skaffe penger til to timers studioleie og med Spector som produsent spilte de inn «Don't You Worry My Little Pet». Dette hjalp dem med å få en kontrakt med det lille selskapet Era Records. I neste studiosession spilte de inn sangen «To Know Him Is to Love Him», skrevet av Spector inspirert av innskriften på farens grav. Sangen gikk til topp på Billboard hitliste i tre uker og solgte 5 millioner eksemplarer. For en produksjonskostnad på USD 75 hadde tenåringen Spector skrevet, arrangert, spilt, sunget og produsert en listetopp i USA.

Etter denne suksessen spilte de inn singelen «I Don't Need You Anymore», men denne nådde ikke høyere enn 91.-plass, mens B-siden «Oh Why» fikk bare en 98.-plass. Etter å ha gitt ut albumet The Teddy Bears Sing! oppløste Spector gruppen i 1959.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]