The Real Bruce Lee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Real Bruce Lee
Generell informasjon
Sjanger Dokumentar
Actiondrama
Kampsportfilm
Nasjonalitet Hongkong Hongkong
Lengde 118 min.
Språk Engelsk, kantonesisk
Aldersgrense 18 år (1982) (video)
Bak kamera
Regissør Larry Dolgin
Jim Markovic
Manus Larry Dolgin
Dick Randall
Produsent Dick Randall
Foran kamera
Medvirkende Bruce Lee
Bruce Li
Dragon Lee
Filmselskap Serafim Karalexis
Eksterne lenker

The Real Bruce Lee er en kampsport-dokumentar og spillefilm i en og samme forpakning som er produsert i Hongkong på 1970-tallet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen består av en dokumentardel på 32 minutter og en spillefilm på 86 minutter. Dokumentardelen inneholder en kort introduksjon av Bruce Lee der vi får se flere eldre sort-hvitt klipp av Hongkong-filmer som Lee og deltok i da han var barn. Blant dem Bad Boy, Orphan Sam, Kid Cheung, og The Carnival. Vi får så en kort introduksjon om tiden da han flyttet til Seattle og slo seg opp som kampsport-trener og etterhvert som skuespiller i div. TV-serier. Etter det følger en kort introduksjon av en mulig arvtaker kalt Bruce Li.
Etter dokumentaren følger en spillefilm på 86 minutter der vi blir presantert for en annen mulig arvtaker, Dragon Lee. Det er usikkert hvilken tittel denne filmen har siden den ikke har noen ordinær introduksjon.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Ifølge IMDb hadde filmen premiere i Hongkong i 1973, mens den ikke ble utgitt i Nord-Amerika før 1979. Det er mulig at det er bare deler av dokumentaren som ble utgitt så tidlig som 1973 siden flere andre scener, samt spillefilmen ble filmet etter 1973. Dette ifølge engelsk wikipedia.

Ifølge IMDb er filmens spilletid på 93 minutter, mens den britiske VHS-versjonen fra 1979 er på 118 minutter.[1] Begge versjonene inneholder både dokumentardelen og filmen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Real Bruce Lee». Pre-Cert.co.Uk. Arkivert fra originalen 2011-07-22. Besøkt 17. mai 2008.