The Railroad Builder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Railroad Builder
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1911
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Foran kamera
MedvirkendeWilliam Garwood, Marguerite Snow, William Russell Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapThanhouser Company Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1911
Eksterne lenker

The Railroad Builder er en amerikansk stumfilm fra 1911.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Byggingen av en ny jernbane, designet for å bringe velstand til et nytt område av landet, bringer også sorg til ett av hjemmene i området. En gammel invalid oppdager at at hans eget hjem må vike for fremgang, fordi den nye tog-linjen er designet for å skjære rett gjennom gården hans. Men dette området har vært i familien eie i flere generasjoner. Han forsøker selvfølgelig å slåss mot denne planen, men dette mislykkes snart. Den gamle mannens sorg vekker sympati hos datteren hans, som forsøker å lykkes der faren hadde mislyktes.

En annen ung bonde, som forgjeves har forsøkt å få henne til å gifte seg med denne datteren, ser nå en mulighet til å vinne hennes takknemlighet og kanskje også hennes kjærlighet. Han får flere av naboene sine til å bli med, og bøndene ødelegger arbeidet som allerede er gjennomført i nærheten av landsbyen deres. De starter også en brann der, og den unge ingeniøren som er ansvarlig for arbeidet ankommer etter at brannen er godt i gang. Han ser raskt at han og arbeiderne hans ikke kan håpe på å takle de store flammene på egen hånd.

Ingeniøren skynder derfor med hest vekk fra landsbyen, for å ri til en nærliggende by - hvor det finnes et brannvesen. Men bøndene griper tak i ham, og forlater ham i skogen. Men den unge kvinnen blir vitne til de andre bøndenes handlinger, og oppførselen til naboene hennes kommer veldig overraskende på henne - og gjør henne redd. Hun hadde aldri tenkt på å gjennomføre brannstiftelse selv. Den unge ingeniøren var også den eneste av jernbane-arbeiderne som tidligere hadde snakket hyggelig til henne før dette. Hun bestemmer seg for å redde ingeniøren, og forsøke å hjelpe ham.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]