The Outfit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Outfit
Generell informasjon
GenreKriminalfilm, dramafilm
Utgivelsesår2022
NasjonalitetUSA
Lengde106 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGraham Moore Rediger dette på Wikidata
ManusJohnathan McClain, Graham Moore Rediger dette på Wikidata
TemaOrganisert kriminalitet,[1] kløkt,[1] skredder[1] Rediger dette på Wikidata
MusikkAlexandre Desplat Rediger dette på Wikidata
FotoDick Pope Rediger dette på Wikidata
KlippWilliam Goldenberg Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMark Rylance, Zoey Deutch, Dylan O'Brien, Johnny Flynn, Simon Russell Beale, Nikki Amuka-Bird, Alan Mehdizadeh Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2:1
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapFilmNation Entertainment Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Focus Features
Premiere(r)2022
Eksterne lenker

The Outfit er en amerikansk thriller fra 2022 regissert av Graham Moore. Hovedrollene spilles av Mark Rylance, Zoey Deutch, Johnny Flynn og Dylan O'Brien. Filmen hadde premiere under Berlin International Film Festival den 14. februar 2022.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Chicago i 1956 er Leonard Burling en skredder som driver en butikk i et nabolag som blir kontrollert av den irske mafia-sjefen Roy Boyle. Roys sønn og nestkommanderende, Richie, og hans håndlanger Francis, bruker Leonards butikk for å oppbevare penger som de ønsker å hvitvaske. Leonard tolererer denne ordningen ettersom Boyles og gjengen deres er hans beste kunder. Leonard har også et forhold til resepsjonisten Mable, som også er Richies kjæreste. En natt dukker Francis opp i butikken sammen med Richie, som har blitt skutt i magen under en konfrontasjon mot den rivaliserende LaFontaine-gjengen.

Leonard blir truet med en pistol, og tvunget til å behandle Richies skader. Han må også skjule en koffert som inneholder en kopi av et FBI-opptak med detaljert informasjon om deres kriminelle operasjoner, som ble levert av «The Outfit» et landsdekkende syndikat, opprinnelig grunnlagt av Al Capone. Men Richie begynner snart å mistenke at noen fra organisasjonen deres samarbeider med LaFontaine-gjengen i hemmelighet, ettersom det ser ut som fienden kjenner til alle bevegelsene deres. Det viser seg etter hvert at Leonard hadde narret Boyles ved å plante falske meldinger fra The Outfit, og han visste at Mable hadde tillatt FBI å overvåke butikken hans. Leonard ønsker å begynne et nytt liv, og tømmer brennbar væske over hele butikken. Men før han rekker å tenne på med en fyrstikk, blir han avbrutt når Francis prøver å drepe ham.

Leonard forteller Francis om hvordan han pleide å være et gjeng-medlem akkurat som ham, men at Leonard ønsket å forlate den tilværelsen etter at han ble beordret til å begå noe han mente var en avskyelig forbrytelse. Han flyktet derfor fra resten av gjengen, fant på et nytt navn til seg selv og stiftet en familie, helt til den gamle gjengen hans fant dem igjen. Som hevn for at han hadde stukket av brente de ned hele butikken hans, og drepte både kona og datteren hans. Leonard stikker deretter Francis i nakken med en stor saks, før han forlater den brennende butikken.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Mark Rylance som Leonard Burling
  • Johnny Flynn som Francis
  • Zoey Deutch som Mable Shaun
  • Dylan O’Brien som Richie Boyle
  • Simon Russell Beale som Roy Boyle
  • Nikki Amuka-Bird som Violet LaFontaine
  • Alan Mehdizadeh som Monk

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c (på en) The Outfit, Composer: Alexandre Desplat. Screenwriter: Johnathan McClain, Graham Moore. Director: Graham Moore, 2022, Wikidata Q105962799 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]