The Jersey Devil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Jersey Devil
SerieThe X-Files
Sesong1
Episode5
ForfatterChris Carter
RegissørJoe Napolitano
Prod.kode1x04
Sendt8. oktober 1993
← ForrigeNeste →
ConduitShadows

The Jersey Devil er den femte episoden i den første sesongen av science fiction-serien The X-Files. Den ble vist for første gang 8. oktober 1993 på Fox i USA.

Handling[rediger | rediger kilde]

Episoden begynner med en scene i 1947 i New Jersey hvor en familie kjører gjennom en skog. De punkterer og da faren går ut, blir han dratt bort fra bilen. Politiet finner ham senere med ene foten spist av. De tror de ser det som spiste foten i en hule og skyter inn i mørket. I nåtiden (da episoden ble først vist) informerer Scully Mulder om en drapssak hvor en hjemløs mann ble funnet død i skogen i New Jersey minus en arm og en fot. Mulder tror det har en sammenheng med saken fra 1947 og forteller at politiet skjøt en naken mann som hadde menneskerester i magen. De drar til Atlantic City i New Jersey hvor de blir vist liket av mannen med merker etter mennesketenner. Detektiven som har saken gjør det klart at de ikke er velkommen. Scully velger å dra hjem mens Mulder blir igjen.

Mulder blir kjørt inn i parken til åstedet av en fra parkvesenet. Han blir forfulgt av noe som gjemmer seg mens han går tilbake til byen. I byen spør han de hjemløse om de kjente den døde uteliggeren. En mann forteller ham at han så noe rote i søppelet og gir Mulder en tegning. Om natten ser han noe menneskelignende som roter i søppelet. Han sniker seg nærmere, men det løper bort. Politier kommer og arresterer ham. På stasjonen krangler Mulder med detektiven og anklager ham for å holde tilbake bevis. Han ringer Scully som kommer oppover igjen og han forteller henne om det han så. Hun overtaler ham til å dra hjem og på veien tar Scully ham med til en professor som forteller ham at det er meget usannsynlig at en villmann som Mulder så finnes.

Tilbake i Washington får Mulder en telefon fra mannen som kjørte ham inn i parken. Mannen forteller Mulder at han fant et 6–8 måneder gammelt lik av en mann. Mulder drar tilbake med Scully og professoren, men det finnes ikke noe lik på likhuset. De drar dit Mulder sist så villmannen. Det viser seg å være en kvinne. Mulder finner henne, men hun kommer seg unna og rømmer inn i skogen. Politiet kommer også og jakter på henne. Hun agriper politiet og de dreper henne. Det viser seg at hun hadde unger og episoden slutter med at man ser at en unge gjemmer seg i skogen.

Gjesteskuespillere[rediger | rediger kilde]