The Fine Feathers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Fine Feathers
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1912
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiLois Weber Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1. februar 1912
Eksterne lenker

The Fine Feathers er en amerikansk stumfilm fra 1912, regissert av Phillips Smalley og Lois Weber.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Arthur Vaughn, en ung kunstner, går til en skomaker. Der får Arthur øye på en jente, datteren til skomakeren. Men skomakeren er en alkoholiker, og kunstneren ber den unge kvinnen forlate den elendige tilværelsen sin. Han tilbyr henne arbeid ved atelieret hans, noe kvinnen går med på. En dag maler kunstneren henne, og dette maleriet blir straks omtalt som et mesterverk. En annen dag tar kvinnen på seg klær av sateng og silke, for og stå som modell - og ber ham male henne i disse plaggene. Malerens trent øye legger straks merke til den tydelige kontrasten.

Portrettene, med sin kontrast og realisme blir anerkjent som mesterverk. Dette etablerer raskt kunstnerens rykte innenfor kunst-verden. Under en utstilling tiltrekker dette oppmerksomheten til presidenten, som blir nysgjerrig og ønsker å bli kjent med modellen. Presidenten møter henne, men formaner henne til å forlate det livet hun lever. Kvinnen tenker over rådene hans, og ber deretter artisten om å gifte seg med henne. Han forteller henne imidlertid at han ikke kan.

Kvinnen vender deretter tilbake til sitt elendige, tidligere hjem, hos faren sin. Men i hennes fravær innser artisten snart at han virkelig elsker kvinnen, og begynner å lete etter henne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Phillips Smalley - Arthur Vaughn
  • Lois Weber
  • Charles De Forrest

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]