The Fabulous Poodles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Fabulous Poodles
OpphavStorbritannia (1975)
SjangerNew wave
Aktive år1975
PlateselskapPrivate Stock Records
Medlemmer
Ronnie Golden

The Fabulous Poodles var et britisk new wave-band stiftet i 1975. Kjent for snåle sceneopptredener som eksploderende ukuleler såvel som sanger som Bionic Man. Sangen handler om en mann som blir hardt skadet i en bilulykke og får operert inn mekaniske deler. I førstningen er han glad for sin nye kropp, men finner fort ut at han er en "man made freak".

Historie[rediger | rediger kilde]

The Fabulous Poodles startet som bare the Poodles før de la til "Fabulous", etter et påfunn av Frank Zappa. Bandet besto av Tony De Meur på vokal og gitar, Richie Robertson på bass og vokal, Bobby Valentino på fiolin og vokal, og Bryn Burrows på trommer. Tony De Meur skrev alle låtene, enkelte ganger i samarbeid med John Parsons.

The Fabulous Poodles var influert av the Who og the Kinks, men lagde "parodier" på både Buddy Holly (You Wouldn`t Listen) og Roy Orbison.

Pudlene utga tre offisielle album på Pye mellom 1977 og 1979. Den ble produsert av the Who's legendariske bassist John Entwistle, som også deltok som musiker på enkelte av låtene.

Den andre platen, Unsuitable inneholdt deres to beste låter, Mirror Star og Chicago Boxcar (Boston Back). I 1979 kom deres siste album, Think Pink. Tittelen var hele teksten på en av låtene, Pink City Twist. I 1980 kom den siste singelen, Stompin' on the Cat, med to låter på baksiden, Anna Rexia og Don't You Lie To Me. Bandet ble oppløst i 1980.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album:

Besetning[rediger | rediger kilde]

Diverse[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]