The Beatles Book

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Beatles' logo.

The Beatles Book eller The Beatles Monthly Book var et engelskspråklig Beatles-tidsskrift som ble etablert allerede i 1963. Først publikasjon utkom i august 1963, og oppnådde 77 nummer før det ble stoppet i desember 1969. Så ble det tatt opp igjen i 1976, og fortsatte til 2003.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det var Sean O’Mahony, redaktøren for musikkmagasinet Beat Instrumental), som etter å ha hørt Please Please Me spurte Brian Epstein om han kunne få utgi et blad dedikert til The Beatles. Epstein og de fire bandmedlemmene likte ideen, og O’Mahony valgte å redigere magasinet under pseudonymet Johnny Dean. Pga. bandets enormt voksende popularitet ble første utgave trykket i 80 000 eksemplarer.[1] Innen utgangen av året var imidlertid salget steget til hele 330 000.[2]

Bladets fotograf, Leslie Bryce, hadde fritt innpass til alt The Beatles foretok seg, så lenge bandet besto. Leslie Bryce reiste verden rundt med dem og tok tusenvis av bilder. I tillegg skrev deres roadies, Neil Aspinall og Mal Evans, masse artikler, mens illustratøren Bob Gibson fulgte opp med å lage tegneseriefigurer og tallrike karikaturer av de fire artistene.[3]

Etter en pause mer enn seks år tok O’Mahony i 1976 opp utgivelsen av bladet, og gjenutga de først 77 originalbladene, sammen med et åtte siders (senere seksten siders) tidsskrift med nyheter omkring John, Paul, Georgee og Ringo, som soloartister og artiklere av ulike slag. Gjenutgivelsen var komplett i september 1982, og det på et tidspunkt da interessen for The Beatles nådde nye høyder – i kjølvannet av mordet på John Lennon – og med 20-årsfeiringen rundt utgivelsen av deres første singelplate Love Me Do. Dermed bestemte redaksjonen seg for å fortsette utgivelsen av magasinet. Utgivelsen fortsatte inntil january 2003 med nummer 321, da det nok en gang ble stoppet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Beatles Who’s Who by Bill Harry. Aurum Press 1982
  2. ^ Beatles Book January 2003
  3. ^ Det var også Bob Gibson som lagde tegneserierutene for heftet som fulgte med dobbelt-EP-en og albumet Magical Mystery Tour i 1967.