The Adventure of Sherlock Holmes’ Smarter Brother

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Adventure of Sherlock Holmes' Smarter Brother
Generell informasjon
SjangerMusikal-komedie
Utgivelsesår1975
Prod.landUSA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGene Wilder
ProdusentRichard A. Roth
ManusforfatterGene Wilder
MusikkJohn Morris
Foran kamera
Hovedrolle(r)Gene Wilder
Madeline Kahn
Marty Feldman
BirollerDom DeLuise
Leo McKern
Annen informasjon
Distributør20th Century Studios
Premiere14. desember 1975
Eksterne lenker

The Adventure of Sherlock Holmes' Smarter Brother er en amerikansk komedie fra 1975, regissert av Gene Wilder.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1891 mottar Storbritannias utenriksminister Lord Redcliff tilfeldig et dokument fra Victoria av Storbritannia. Men dokumentet blir stjålet fra pengeskapet hans senere samme natt. Sherlock Holmes og Dr. Watson diskuterer snart saken. Holmes bestemmer seg for å ligge lavt en stund, og han informerer Watson om at han vil delegere saker til hans yngre bror - Sigerson Holmes - som har slitt med å stå i brorens skygge i flere tiår. På en jernbanestasjon sender Holmes melding om alt dette til Orville Sacker fra Scotland Yard.

Når Orville Sacker ankommer Sigersons leilighet, er han opptatt med å øve på fekting og sverdspill. Sigerson uttrykker bitterhet og harme over å være ute av stand til å gjenskape Sherlocks suksess, og han håner storebroren sin. Neste morgen kommer en kvinne til Sigerson, som påstår å være Bessie Bellwood. Men egentlig heter hun Jenny Hill, og er en sangerinne som tror hun blir utsatt for utpressing av opera-sangeren Eduardo Gambetti - på grunn av et flørtende brev hun tidligere hadde skrevet til ham.

Sigerson deltar på en av Hills forestillinger, og redder henne to ganger fra noen som forsøker å drepe henne. Dagen etter forfører han henne i garderoben hennes. Hun avslører at det var hun som stjal dokumentet fra Redcliffs pengeskap, og hun påstår at Redcliff er faren hennes. Når Sigerson møter Redcliff, får han vite at Hill faktisk er Redcliffs forlovede. Spor fører dem til Gambetti, som har inngått en avtale med den kriminelle mesterhjernen professor Moriarty. Mektige karakterer fra utlandet har tilbudt 50 000 pund hvis han klarer å skaffe dokumentet fra dronningen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]