Terry Slater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Terry Slater
FødtLondon
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Terry Slater (født i London, England) er en britisk tidligere musiker og musikkmanager.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Som ung spilte han som konsertmusiker for band som Chuck Berry, Fats Domino, Little Richard og Everly Brothers med flere.[1] Etter mange år som konsertmusiker, begynte han i 1972 og jobbe innen musikkbransjens kommersielle side, blant annet med en karriere i EMI i England, hvor han tilslutt endte som direktør i 1979. Han jobbet med band og artister som Blondie, Kate Bush, Sex Pistols og Duran Duran.[2] Slater sluttet etter en stund og jobbet selvstendig på jakt etter talentfulle band.

Slater og a-ha[rediger | rediger kilde]

Slater var den som «oppdaget» det norske popbandet a-ha, og kalles ofte for «det fjerde medlemmet av a-ha». Med hans lange erfaring innen musikkbransjen, ble han bandets første manager, og spilte en vital rolle i historien om a-ha. Sammen med John Ratcliff stiftet han selskapet T.J. Management for å ta seg av a-ha.

Samarbeidet tok slutt etter albumet Memorial Beach fra 1993. På Minor Earth Major Sky fra 2000, bandets første album etter en syv år lang pause, var det Brian Lane og hans Bandana Management som sto for managementet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «A-ha sørger over Phil Everlys død». www.vg.no. 4. januar 2014. Besøkt 28. januar 2023. 
  2. ^ Marcussen, Tor (1986). "We want the world and we want it now". no#: Schibsted. ISBN 8251610583. 

Kilder[rediger | rediger kilde]