Teniente Luis Carvajal Villaroel-basen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Teniente Luis Carvajal Villaroel-basen, tidligere Station T, er en base opprettet av Falkland Islands Dependencies Survey (FIDS) i 1961.

Han ble opprettet på sørvesttuppen av Adelaide Island istedenfor Rothera Point siden han hadde bedre snøtilhøve som flylandingsplass og ikke så mye is til hinder for skip. Basen ble satt opp for å utfor landmålingsarbeid i området, glasiologi, geologi og meteorologi. Basen var i kontinuerlig drift av BAS mellom 3. februar 1961 til 1. mars 1977. Den ble lukket da landingsplassen ble dårlig og operasjonene ble flyttete til Rothera-stasjonen (Station R).

Den opprinnelige bygningen ble kalt Stephenson House etter A. Stephenson, som var landmåler under British Graham Land Expedition (BGLE) 1934-37. En annen hytte ble kalt Rymill House etter John Riddoch Rymill, lederen for BGLE, som ble reist i mars 1962. En annen hytte kalte Hampton House etter W.E. Hampton, som var nestleder og sjefspilot under BGLE, ble reist den 1. januar 1963. Dette var tidligere en garasje ved Fossil Bluff (Station KG). En plastisk bygning ble reist den 3. mars 1967.

Basen ble overført til Chile 14. august 1984 og fikk navnet Teniente Luis Carvajal Villaroel-basen (Teniente Carvajal). Chile har benyttet stasjonen om sommeren siden den gang. De siste årene har landingsbanen blitt ennå dårligere og en chilensk flymekanikar mistet på grunn av dette livet da han falt ned i en bresprekk. Siden den gang har det chilenske luftforsvaret lagt ned operasjonene ved Carvajal. Den chilenske marinen besøker fremdeles basen om sommeren og sørger for/sørger for at han er i god stand.

I løpet av vinteren besøker besetningen på Rothera-stasjonen ofte de tomme bygningene ved Cravajal under BAS «Winter Training Trips».

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]