Hopp til innhold

Teen Wolf (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teen Wolf
orig. Teen Wolf (stiles è il migliore)
Generell informasjon
SjangerUngdomsfilm, dramakomedie, paranormalt RV-program, actionserie, romantisk tv-serie, fantasy-tv-serie, varulv-TV-program, LHBT+, TV-adapsjon
Prod.landUSA
Sendeår2011
Sesonger6
Episoder100
SpråkEngelsk
Basert påTeen Wolf
Foran kamera
Hovedrolle
Medvirkende
24 oppføringer
Tyler Posey (rollefigur: Scott McCall)
Crystal Reed (rollefigur: Allison Argent)
Vuelve temprano (rollefigur: Stiles Stilinski)
Tyler Hoechlin (rollefigur: Derek Hale)
Holland Roden (rollefigur: Lydia Martin)
Colton Haynes (rollefigur: Jackson Whittemore)
Max Carver (rollefigur: Aiden)
Charlie Carver (rollefigur: Ethan)
Dylan Sprayberry (rollefigur: Liam Dunbar)
Arden Cho (rollefigur: Kira Yukimura)
Shelley Hennig (rollefigur: Malia Tate)
Ian Bohen (rollefigur: Peter Hale)
Linden Ashby (rollefigur: Noah Stilinski)
Melissa Ponzio (rollefigur: Melissa McCall)
Cody Christian
Jill Wagner (rollefigur: Kate Argent)
Keahu Kahuanui
Daniel Sharman (rollefigur: Isaac Lahey)
JR Bourne (rollefigur: Chris Argent)
Seth Gilliam (rollefigur: Alan Deaton)
Melissa Ponzio
Dylan Sprayberry
Cody Saintgnue
Victoria Moroles
Sending
Periode5. juni 201124. september 2017
TV-kanalMTV
Teknisk informasjon
Bildeformat16:9
Sideforhold16:9
LydformatDolby 5.1
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Teen Wolf er en amerikansk skrekk- og komiserie for ungdom som har gått på MTV siden 2011. Serien handler om tenåringsgutten Scott McCall (Tyler Posey), en ikke særlig populær ungdom som føler seg ganske utenfor på skolen. En dag han er ute i skogen på kvelds tid blir han bitt av en varulv. Han prøver å leve et helt normalt liv, og ingen vet noe, bortsett fra bestevennen Stiles (Dylan O'Brien) og Derek (Tyler Hoechlin), en annen, mystisk varulv.[1] Serien er laget av Jeff Davis og er løst basert på filmen med samme navn (1985).

Serien varte i 6 sesonger (sesong 1, 2, 3a, 3b, 4, 5a, 5b, 6a og 6b) og ble tragisk nok avsluttet i 2017. Det har blitt sagt at MTV skal lage en reboot av serien med andre skuespillere og litt annerledes handlinger. Grunnen til rebooten var fordi at en av sjefene i MTV elsket Teen Wolf serien. Det er kanskje mulighet for at noen av de gamle skuespillerne blir med i rebooten. Jeff og Tyler Posey har også snakket om å lage en film om serien med de samme skuespillerne.

I Norge har serien vært å se på TV 2 Zebra,[1] TV 2 Livsstil og Netflix

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen i Teen Wolf heter Scott McCall, en student ved en videregående skole som bor i den fiktive byen Beacon Hills, California. Scott utvikler seg til en varulv etter at han blir bitt av en annen varulv, og dette forandrer hans en gang så vanlige liv dramatisk. Bittet tvinger ham til å balansere sin nye identitet, med det daglige tenåringslivet og etter hvert bidra til å beskytte hjembyen hans. Scott begynner TV-serien som en relativt upopulær og lite atletisk student som bor sammen med sin fraskilte mor Melissa, en sykepleier som arbeider ved Beacon Hills Memorial Hospital. Som varulv utvikler Scott snart økte fysiske evner og sanser langt utover det som er vanlig for et menneske.

Men han blir også nødt til å kontrollere sine nye dyriske instinkter, noe som forsterkes av følelser av aggresjon og fullmåner. For å komplisere situasjonen ytterligere utvikler Scott etter hvert romantiske følelser for sin nye klassekamerat Allison Argent, som kommer fra en familie med varulv-jegere - som inkluderer faren hennes Chris Argent. Hans beste venn Stiles Stilinski, sønnen til Sheriff Stilinski, og den naturlig-fødte varulven Derek Hale forsøker å hjelpe Scott med å håndtere sin nye tilværelse. De overnaturlige hendelsene rundt Beacon Hills ender også opp med å påvirke Lydia Martin, en populær og intelligent student som oppdager at hun faktisk er en banshee. Scott får også problemer på grunn av Jackson Whittemore, kaptein for skolens lacrosse-team og som misliker Scotts økende oppmerksomhet blant de andre studentene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Teen Wolf». TV 2. 29.09.2011. Besøkt 31. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]