Ted McKeever

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ted McKeever
Ted McKeever (2009).jpg
Født12. januar 1960 (58 år)
Beskjeftigelse Penciller
Nasjonalitet USA

Ted McKeever er en amerikansk tegneserieskaper. Han har en lett gjenkjennelig ekspresjonistisk tegnestil og en eksperimentell fortellerteknikk. Han skriver som regel manuskriptene sine selv.

McKeever debuterte i 1987 med serien Transit. serien utkom først i fem nummer og ble ikke sluttført før i 2008, da en samleutgave ble utgitt. I 1988-89 kom Eddy Current, en 12 delers miniserie som førte til flere nominasjoner til Eisner-prisen. I 1990 laget han serien Plastic Forks, og i 1991-92 kom den 12 delers miniserien Metropol, en historie som utspiller seg i samme univers som Eddy Current. En oppfølger, kalt Metropol A.D., utkom i 1993. Senere på 1990 og 2000-tallet utgav McKeever endel serier på DC Comics' imprint Vertigo, deriblant Industrial Gothic, Faith, og Junk Culture.

For Vertigo illustrerte han også den erotiske thrilleren The Extremist etter et manus av Peter Milligan og Toxic Gumbo etter et manus av Lydia Lunch. McKeever tok over som tegner av den surrealistiske superheltserien Doom Patrol på midten av 1990-tallet, og tegnet serien ca ett år etter manus av Rachel Pollack. Sammen med forfatterne Randy og Jean-Marc Lofficier har han laget tegneseriealbumene Batman: Nosferatu, Superman's Metropolis og Wonder Woman: The Blue Amazon, som alle henter inspirasjon fra tysk ekspresjonistisk film fra mellomkrigstiden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]