Tamara Rojo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tamara Rojo
Tamara Rojo1.jpg
Født17. mai 1974 (43 år)
Montréal
Utdannet ved Universidad Rey Juan Carlos
Beskjeftigelse Balettdanser
NasjonalitetSpania
Utmerkelser Fyrsten av Asturias' pris for kunst, kommandør i den britiske imperieorden, offiser av Ordre des Arts et des Lettres

Tamara Rojo (født 17. mai 1974 i Montréal, Canada) er en spansk prima ballerina, og er i dag førstedanser ved det anerkjente Royal Ballet i London.

Tamara ble født i Canada av spanske foreldre som flyttet tilbake til Spania da hun var fire måneder gammel. Tamara begynte å ta lokale dansetimer i en alder av fem år i Spania. Innen hun nådde 11 år, var Tamara en fulltids student ved Royal Conservatory of Madrid, der hun studerte under Victor Ullate og Karemia Moreno. Selv om foreldrene var begeistret for dansetalentet hennes, insisterte de helhjertet på at Tamara også skulle fullføre sin akademiske utdannelse. Tamara begynte å danse i en alder av ti år ved Víctor Ullate Dance Centre i Madrid på 1980-tallet, og hun fullførte sin danse-opplæring i 1991 under ledelse av David Howard og Renato Baron. Tamara fortsatte å arbeide med Ullate Dance Company mellom 1991 og 1996. I en alder av tjue år ble Ramara tilbudt en kontrakt med Scottish Ballet, av Galina Samsova.

Tamara ble overflyttet til English National Ballet i juni 1997 og der ble Tamara forfremmet til førstedanser i januar 1998. Tamara ble offisielt gjort til medlem av Royal Ballet som førstedanser i begynnelsen av 2000/2001-sesongen. Tamara ble tildelt utmerkelsen Fyrsten av Asturias' pris for kunst i 2005. Kongen av Spania presenterte henne også med den høythengende utmerkelsen Royal Gold Medal of Fine Arts som er en prestisjefylt ære som kun få mennesker i verden kan si at de har oppnådd å bli tildelt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]