Talamanca (kanton)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Talamanca

Flagg

Våpen

Kart over Talamanca

LandCosta Rica Costa Rica
ProvinsLimón
StatusKanton
Adm. senterBribrí
Areal2 809,93 km²
Befolkning30 712 (2011)
Bef.tetthet10,93 innb./km²
Høyde over havet527 meter

Talamanca
9°37′15″N 82°50′40″V
Talamancas distrikter

Talamanca er den største kantonen i provinsen Limón sørøst i Costa Rica. Den hadde 30 712 innbyggere i 2011.[1] Kantonen har et areal på 2809,93 km², noe som gjør den til landets nest største kanton i areal. Den grenser til Panama i sør, og har Det karibiske hav i øst. Ved byen Sixaola er en av Costa Ricas tre offisielle grenseoverganger. Kantonens administrasjonssentrum er byen Bribrí, som ligger i distriktet Bratsi.

Mange av landets mest besøkte strandsteder ligger langs Talamancas karibiske kyst, blant annet Cahuita, Puerto Viejo og Manzanillo.

Kantonen er blant områdene i landet med størst biodiversitet, takka være det varierte klimaet, som går fra fuktig tropisk klima ved kysten, via regnskogen i sentrum, til det kalde klimaet i fjellkjeden Cordillera de Talamanca. Både Cahuita nasjonalpark og deler av La Amistad internasjonale park, Cordillera de Talamanca nasjonalpark og Chirripó nasjonalpark befinner seg i kantonen.

Urfolksgruppene bribri og cabécar holder til i Talamanca. Mange av medlemmene av disse folkegruppene har også bevart det opprinnelige språket sitt, bribri og cabécar. Langs kysten er en stor andel av befolkninga av afroamerikansk opprinnelse, og mange av dem snakker limonesisk kreol som morsmål.

Distrikter[rediger | rediger kilde]

Talamanca er delt inn i fire distrikter:

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]