Takashi Murakami

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Takashi Murakami
Takashi Murakami c.jpg
Født1. februar 1962 (56 år)
Itabashi
Utdannet ved Kunstakademiet i Tokyo
Beskjeftigelse Billedhugger, maler, kunstner, filmregissør
Nasjonalitet Japan

Takashi Murakami (født 1. februar 1962 i Tokyo i Japan) er en moderne japansk kunstner som arbeider både med billedkunst, malerier samt digitale og kommersielle medier.

Han er berømt for å ha visket ut flere av grensene mellom høy og lav kunst. Han tilegner populære temaene fra massemedier og populærkultur, og deretter gjør han dem til tretti fots skulpturer, malerier, eller til salgbare kommersielle varer som figurer eller telefoner.

Takashi Murakami gikk på Tokyo National University of Fine Arts and Music, i første omgang var han der for å studere mer tradisjonell japansk kunst. Han forfulgte senere en doktorgrad i Nihonga, som er en blanding av kunst fra både vest og øst i verden. Denne kunsten kan dateres helt tilbake til slutten av det 19. århundre.

I 2008 havnet Takashi Murakami på Time Magazine sin liste over «100 mest innflytelsesrike personer». Da var han den eneste visuelle kunstneren som noen sinne var blitt inkludert på en slik liste. I november 2003 rapporterte ArtNews at Murakami sine kunstner-arbeider å være blant de mest ønskede i hele verden.

I mai 2008 ble Murakami sitt kunstverk «My Lonesome Cowboy" som ble laget i 1998 solgt for $ 15 200 000 på den kjente Sotheby's auksjon i Storbritannia. Dette kunstverket forestilte en skulptur av en gutt som onanerer.