TVA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
TVA
TVA
Lansert 30. august 2004
Eid av Agderposten Medier AS
Land Norge Norge
Hovedkvarter Norge Arendal, Norge
Nettside TVA


TVA (TVAust-Agder AS) er et selskap som innehar konsesjon for drift av lokal TV stasjon i Aust-Agder fylke.

Stasjonen er eid av Agderposten Medier AS der adm.dir er Nils Kr. Gauslaa.

Fra sendestart i 1997 har TVAust-Agder AS samarbeidet med TV Sør. TV Aust-Agder og TVSør valgte å skille lag den 30. august 2004 og TVAust-Agder AS startet med kanalnavnet TVA som har dedikerte sendinger til Aust-Agder fylke. Navnet TVA blir ofte forvekslet med TV Agder, men TVA kommer av tilhørigheten til Agderposten. Stasjonen hadde distribusjonsavtale om videresending av TV Norge sendinger på det analoge bakkenettet. Det analoge bakkenettet ble stengt 9. juni 2009 for Aust-Agder og distribusjonssamarbeidet med TV Norge opphørte samtidig.

Den 11. november 2008 fikk TVA egen kanalplassering på det digitale bakkenettet og med operatøren RiksTV. Her sendtes halvtimes sendingen som sendes på TV Norge, fra 17:30 til midnatt. Samarbeidet med Riks-TV opphørte vinteren 2009. TVA har også kanalplassering på kabel-TV nettene i regionen, Canal Digital kabel-TV nett i Arendal og Tel-Ag som dekker Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør.

TVA var også tilgjengelig på IPTV gjennom LOS Bynett med leverandørene Homebase, Viasat og iVisjon (som nå driftes av Nextgentel), samt ADSL fra Nextgentel på nasjonalt plan. Dessuten var TVA tilgjengelig på plattformen til Lyse – Altibox i Indre Agder og resten av Norge hvor Altibox er tilgjengelig.

Stasjonen ble avviklet den 29. januar 2010. Sendernettet på kabel-TV og IPTV ble overtatt av Radio P5 og det er nå Kanal Lokal som disponerer sendernettet. Det sendes nå programmer produsert av Mediaservice og fra arkivet til TVA.

Mottak av TVA[rediger | rediger kilde]

TVA kan mottas på følgende plattformer:

  • Digitalt bakkenett
  • Kabel-TV
  • IPTV

TVA har distribusjonssamarbeid med følgende distributører:

  • Canal Digital kabel-TV i Arendal – digital kanal 15 og analog RF-kanal S11
  • Tel-Ag kabel-TV har nett i store deler av Aust-Agder og Telemark. Her finner du TVA på digital kanal 29, mens man i Grimstad og Arendal finner stasjonen på RF kanal E05 og i Tvedestrand og Risør på RF-kanal E11. Kragerø har TVA via digital mottaker.
  • Homebase – digital kanal 10
  • NextTV – digital kanal 70

TVA kan altså mottas uten digital mottakerenhet på Canal Digital kabel-TV og Tel-Ag kabel-TV i regionen.
Dessuten er TVAs sendinger tilgjengelig på www.tva.no.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]