TM Racing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
TM Racing
Org.formS.p.A.
BransjeKjøretøyindustri
Etablert1977
HovedkontorPesaro
LandItalia
Nettstedwww.tmracing.it

TM Racing er et italiensk motorsykkelmerke som lager go-kart-motorer og motorsykler. TM produserer supermoto, enduro og motorcrossykler. TM produserer fem forskjellige modeller, men modellene kommer med mange forskjellige sylindervolumer. Modellene består av SMR, SMX, SMM, EN og MX. MX står for motorcrossmodellene, EN er enduromodellene og SMR, SMX og SMM er supermotardmodellene. TM er kjent for å produsere motorsykler i toppsjiktet når det gjelder kvalitet og ytelse.

Historie[rediger | rediger kilde]

Historien om TM begynner i 1976 da to venner fra Italia startet et motorsykkelselskap. De to vennene er kjent som "Mr.Engine" og "Mr.Frame". Grunderne av TM, Claudio Flenghi og Francesco Batistelli hadde drevet med biler og motorsykler siden de var tolv år gamle. Navnet TM kommer fra sønnene deres som heter Thomas og Mirko. TM har hatt stor suksess innenfor motorsport, men størst suksess har kommet fra Supermoto hvor de har vunnet flere store mesterskap.

TM i Norge[rediger | rediger kilde]

TM produserer ikke mange sykler vært år, og ikke mange av dem finner veien til Norge. De fleste TM syklene som kommer til Norge er de såkalte MX modellene som brukes til supercross. Det finnes også en håndfull sykler med norske skilter. De fleste ligger i 125- klassen som er populært siden man kan kjøre dem på Lett-Mc sertifikat. Disse syklene kommer med svært høy effekt i forhold til vekt, derfor strupes de fleste syklene ned for å redusere ytelsene slik at de blir lovlig i Norge.

TM SMR 125 driving on a gravel road.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]