Sykepleien forskning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sykepleien Forskning er et norsk, fagfellevurdert vitenskapelig nivå-1-tidsskrift som skal fremheve og formidle kunnskap som er relevant for alle aspektene av sykepleieutøvelsen. Tidsskriftets mål er å publisere kunnskap som kan bidra til å styrke kunnskapsbasen for og kvaliteten på sykepleieutøvelsen, sykepleierutdanningen og den sykepleievitenskapelige metodeutviklingen. Sykepleien Forskning publiserer vitenskapelige artikler som samsvarer med dette målet.

Sykepleien Forskning henvender seg til utøvende helsepersonell, studenter på alle nivåer og forskere for å bidra til at den publiserte kunnskapen leses og benyttes i fagutvikling samt teoretisk og empirisk forskning. Sykepleien Forskning er indeksert i CINAHL.

Våre nettsider er tilgjengelig for alle som er interessert i forskning innen sykepleie og helsefag: https://sykepleien.no/forskning. Fra høsten 2019 samler vi alle fag- og forskningsartikler i en egen, årlig temautgave fordelt på fem utgivelser:

  1. Seksualitet, fødsel og død
  2. Migrasjonshelse, psykisk helse og rus
  3. Akutt, kritisk og kronisk sykdom
  4. Etikk, verktøy og metode
  5. Rehabilitering, alderdom og død

Utgavene kan bestilles her: https://webshop.nsf.no/no/boker-og-brosjyrer

Ansvarlig utgiver: Norsk Sykepleierforbund. Ansvarlig redaktør: Bart Tholens, barth.tholens@sykepleien.no. Redaktør Sykepleien Forskning: Edith Roth Gjevjon, edith.lillian.gjevjon@sykepleien.no