Wikipedia:Blindveier og foreldreløse sider

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En blindvei-side er en artikkel i Wikipedia som ikke har lenker til andre artikler, mens en foreldreløs side er en artikkel som det ikke finnes noen lenker til. Begge deler gjør det vanskeligere å sette en artikkel inn i sin rette sammenheng for leseren, og de gjør det mer kronglete å manøvrere gjennom Wikipedia.

Blindvei-sider[rediger kilde]

For å rette opp en blindveiside legger man inn lenker til andre, relevante artikler. For å finne ut hvordan dette gjøres, se stilmanualen. I en del tilfeller vil disse lenkene blir røde, det vil si at det ikke finnes noen artikler enda. Legg dem allikevel inn, ettersom det betyr at det er større mulighet for at noen skriver artikkelen.

Foreldreløse sider[rediger kilde]

Foreldreløse sider rettes opp ved å gå til sider det er lenket til og se om det passer å legge inn lenke derfra. I noen tilfeller er det ikke mulig å finne noen slik artikkel; den eneste kuren er da å skrive en annen artikkel om et relatert tema. Har man ikke mulighet til det kan man legge inn en forespørsel på ønskelisten, i håp om at andre vil forbarme seg over temaet.