Sverigedemokratisk Ungdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) er Sverigedemokraternas ungdomsforbund. Forbundet betegner seg som demokratisk og nasjonalistisk.

Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) ble dannet første gang i 1993. Dette året startet også utgivnelsen av avisen Ung Front. Snart skiftet forbundet navn til Sverigedemokratisk Ungdom. Imidlertid ble det lagt ned i 1995. Begrunnelsen var at det var så svakt at enkeltpersoner med egne ideologier fikk altfor stor innflytelse, og moderpartiet knyttet derfor ungdomsvirksomheten sammen med sin egen organisasjon. I november 1998 ble imidlertid forbundet gjenopprettet, og man vedtok et program.

Kritikere har hevdet at Sverigedemokratisk Ungdom på flere områder fremdeles er en fremmedfientlig organisasjon.[1]

I september 2010 lå medlemsantallet på 2199 personer og Sverigedemokratisk ungdom er dermed stort nok for å kunne søke om statlig støtte.[2] I 2011 ble en søkning om støtte avvist, fordi søkningen ble sagt å ikke være komplett.[3]

Sverigedemokratisk ungdom utgir medlemstidsskriftet Demokraten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)