Sunclass Airlines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sunclass Airlines
Sunclass airlines logo 2.png
OY-TCD Final for Copenhagen.jpg
Org.formAnpartsselskab
CVR‑nummer40844422
Etablert9. mai 2008
Hovedkontor KøbenhavnRediger på Wikidata
LandDanmark
AdresseLufthavnen 20, 2791 Dragør
Nettsted Offisielt nettsted
Airbus A330-243 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia over Gardermoen, 2011

Sunclass Airlines, inntil 2019 Thomas Cook Airlines Scandinavia, er et dansk flyselskap, og er størst i Skandinavia innen charterreiser. Selskapet opererer for Ving i Sverige, i Norge for Ving, og i Danmark for Spies. Flyselskapet ble inntil 2019 eid av Thomas Cook Group plc, som var verdens største innen charterreiser.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Selskapet har sin opprinnelse i SAS' charterreieselskap Scanair, som ble til Premiair etter å ha blitt slått sammen med det danske charterflyselskapet Conair i 1994. I forbindelse med Airtours navnebytte til MyTravel Group endret Premiair i 2002 navn til MyTravel Airways. I mai 2008 endret så MyTravel Airways navn til Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Etter konkursen i Thomas Cook Group plc 23.september 2019 ble Thomas Cook Airlines Scandinavia drevet videre fordi dette var en egen juridisk enhet. Etter flere uker med budkamp mellom potensielle kjøperne, ble det nye eierskapet presentert 30. oktober 2019 på reiseselskapet Vings hovedkontor i Stockholm. Petter Stordalen i Strawberry Group, det svenske oppkjøpsfondet Altor og det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital ble de nye eiere, og flyselskapet fikk et nytt navn, Sunclass Airlines.[1][2]

IATA-koden er DK, ICAO koden er VKG. Kallesignal er VIKING.

Flåte[rediger | rediger kilde]

Tidligere navn[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]