Studentorganisasjonen i Hedmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Studentorganisasjonen i Hedmark (StorHk) er interesseorganisasjonen for studenter ved Høgskolen i Hedmark. StorHk sitt arbeid omfatter all studentpolitisk aktivitet ved HH.

Det øverste organet i StorHk er Studentparlamentet. Parlamentet består av medlemmer valgt i årlige urnevalg ved de fire campusene, samt studiested Kongsvinger. Valget avholdes vanligvis i september og funksjonsperioden til representantene er fra valgdato og frem til og med siste parlamentsmøte på våren. Studentparlamentet velger et studentstyre som er organisasjonens utøvende organ og har ansvar for den daglige driften. Studentstyret består av leder, nestleder, fagansvarlig, internasjonalt ansvarlig, kontaktansvarlig og velferdsansvarlig. StorHk har leder og nestleder honorert av HH, samt en organisasjonskonsulent ansatt på heltid. Honorarene og stillingen er finansiert av HH, mens studentorganisasjonens arbeid lokalt er finansiert av et basistilskudd fra Studentsamskipnaden i Hedmark (SiH).

Leder av StorHk for 2011 er Espen A. Borgersen.

2010/2011: Espen A. Borgersen
2010/2011: Nils Kristoffer Sveen
2009/2010: Kai Holdnes Jørgensen
2008/2009: Vegard Gulbrandsen
2007/2008: Maud Bianca Kind Hafstad
2006/2007: Kirsten Bjerkestrand
2005/2006: Ingvild Guttormsen

Studentparlamentet er studentenes valgforsamling til alle styrer og råd der studentene skal være representert. StorHk er partipolitisk uavhengig. Studentene ved HH er gjennom StorHk medlemmer i Norsk Studentorganisasjon(NSO).


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]