Structurae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Structurae er en database tilgjengelig på Internett, med beskrivelser av byggverk og strukturer slik som broer, skyskrapere, tårn og demninger. I tillegg inneholder databasen informasjon om selskaper og personer involvert i å planlegge eller bygge disse strukturene. Navnet Structurae er basert på det latinske ordet strūctūra, som beskriver både handlingen å konstruere, og resultatet av denne handlingen.[1][2]

Structurae støttes av hundrevis av frivillige som bidrar med data, informasjon og bilder. De fleste oppføringene refererer fra spesialiserte journaler og andre kilder. Grunnleggeren, Nicolas Janberg, er en bro-ingeniør som bestemte seg for å lage databasen da han underviste ved Princeton University. Structurae var basert på arkitektur-databasen archINFORM, som regnes som et pionerprosjekt innen katalogisering av bygningsdata på Internett.

Structurae-databasen og dens nettside er tilgjengelig på tre språk – engelsk, fransk og tysk. Prosjektet finansieres gjennom reklame på nettsiden, sponsorer og salg av oppføringer for bedrifter. Nettstedet består av over 100 000 individuelle sider programmert i ColdFusion, og det bruker en MySQL-database.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]