Strömsholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Strömsholm
Strömsholms slott
LandSveriges flagg Sverige
Areal126 hektar[1]
Befolkning701[1] (2020)
Bef.tetthet5,56 innb./hektar
Kart
Strömsholm
59°31′15″N 16°15′05″Ø

Strömsholm er et tettsted i Hallstahammar kommune i Västmanlands län i landskapet Västmanland i Sverige. I 2010 hadde tettstedet 664 innbyggere.[2]

Ridebanen i Strömsholm

Lengst i sør, ved Mälarstranden, ligger Strömsholms slott og Strömsholmsområdet som i dag er et hippologisk senter med blant annet årlige hestekonkurranser. Dette stammer fra det stutteriet som ble anlagt her i 1621 for å forsyne den svenske arméen med hester. Fram til 1968 hadde armeens skole for utdanning i ridning og kjøring her. Nå drives Ridskolan Strömsholm helt i sivil regi. Her ligger det blant annet en internatskole/gymnas med rideopplæring, samt en filial av Sveriges lantbruksuniversitet med hippologiutdanning. I juni hvert år arrangeres her galoppløpet Svenskt Grand National og de populære Strömsholmstävlingarna.

Natur[rediger | rediger kilde]

Området har en meget rik flora og et interessant fugle- og dyreliv. Dette gjelder også engene ved Ladugårdssjön, der store mengder sangsvaner, ender, gjess og vadefugler raster på vårtrekket. Bak Strömsholms slott finnes det ride- og turstier.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]