Steve Appleton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steve Appleton
Født31. mars 1960
Butte County
Død3. februar 2012 (51 år)
Idaho
Utdannet ved Boise State University
Beskjeftigelse President and chief executive officer, forretningsdrivende
Nasjonalitet USA

Steve Appleton (født 31. mars 1960 i California, død 3. februar 2012) var en amerikansk næringslivsleder. Han var styreleder og konsernsjef i Micron Technology som produserte RAM-brikker og minnepinner. Selskapet hadde base i Boise i Idaho.

Som 34-åring var Steve Appleton den tredje yngste konsernsjefen i Fortune 500. I 2006 kåret imidlertid Forbes Magazine Appleton som en av de ti verste toppsjefene i USA.

Steve Appleton studerte ved Boise State University, der han spilte på tennis-laget. Han var hele livet opptatt av luftfart. Appleton deltok ellers i en rekke idretter, deriblant profesjonell tennis. Av hobbyer kan nevnes dykking, surfing, wakeboarding og motorsykkel. Hans deltakelse i luftfart omfattet flere rangeringer og profesjonelle forestillinger. I 2004 var Appleton innblandet i en alvorlig flyulykke der han pådro seg en punktert lunge, hodeskader og flere benbrudd. Appleton hadde også en svart belte i kampsporten taekwondo. 3. februar 2012 ble Appleton drept da flyet han var ombord i, forsøkte en nødlanding med et Lancair IV-PT turboprop ved Boise i Idaho, bare et øyeblikk etter å ha tatt av fra flyplassen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]