Steve Appleton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Steve Appleton
Født31. mars 1960
Død3. februar 2012 (51 år)
Utdannet ved Boise State University
Beskjeftigelse President and chief executive officer
Nasjonalitet USA

Steve Appleton (født 31. mars 1960 i California, død 3. februar 2012) var en amerikansk næringslivsleder. Han var styreleder og konsernsjef i Micron Technology som produserte RAM-brikker og minnepinner. Selskapet hadde base i Boise i Idaho.

Som 34-åring var Steve Appleton den tredje yngste konsernsjefen i Fortune 500. I 2006 kåret imidlertid Forbes Magazine Appleton som en av de ti verste toppsjefene i USA.

Steve Appleton studerte ved Boise State University, der han spilte på tennis-laget. Han var hele livet opptatt av luftfart. Appleton deltok ellers i en rekke idretter, deriblant profesjonell tennis. Av hobbyer kan nevnes dykking, surfing, wakeboarding og motorsykkel. Hans deltakelse i luftfart omfattet flere rangeringer og profesjonelle forestillinger. I 2004 var Appleton innblandet i en alvorlig flyulykke der han pådro seg en punktert lunge, hodeskader og flere benbrudd. Appleton hadde også en svart belte i kampsporten taekwondo. 3. februar 2012 ble Appleton drept da flyet han var ombord i, forsøkte en nødlanding med et Lancair IV-PT turboprop ved Boise i Idaho, bare et øyeblikk etter å ha tatt av fra flyplassen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]