Stephen Hopkins (Mayflower)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stephen Hopkins
Født1580-årene
Død1644[1]
Ektefelle Elizabeth Hopkins
Barn Oceanus Hopkins, Constance Hopkins
Beskjeftigelse Kjøpmann, oppdagelsesreisende

Stephen Hopkins (født ca. 1582, død mellom 6. juni 1644 og 17. juli 1644) var en handelsmann og garver som var en av passasjerene på skipet «Mayflower» i 1620, og slo seg ned i Plymouth-kolonien i USA.

Hopkins var medlem av en gruppe passasjerer kjent for pilegrimene som The Strangers fordi de ikke var en del av pilegrimenes religiøse menighet. Hopkins var ombord et skip som var på vei til Virginia med forsyninger da det kjørte på et skjær og kantret etter at skipet hadde fått store skader under en kraftig storm. Det var 150 passasjerer, mannskap og én hund ombord på skipet da det strandet i nærheten av Bermuda. Hopkins og de overlevende fra skipet tilbrakte ni måneder på Bermuda hvor de bygde to mindre skip. De skipbrudne skal ha kommet frem til Virginia, hvor noen kilder sier at Hopkins oppholdt seg i to år før han returnerte til England.

Hopkins-familien regnes som en av de første familiene fra Virginia. Hans første kone døde i 1613 i Hursley, England mens Hopkins var borte. Han giftet seg for andre gang i London 19. februar 1617.

Hopkins hadde totalt 10 barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Faceted Application of Subject Terminology, 9. okt. 2017, Stephen Hopkins, 240896

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]