Statsministeren (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Statsministeren var en norsk mini-serie i tre deler som ble sendt på TV 2 våren 2007. Dokumentarserien omhandlet statsminister Jens Stoltenberg før, under og like etter stortingsvalget i 2005. Serien tok seerne med inn på bakrommet valgnatta, i de intense timene før resultatet var klart, og for første gang fikk seerne bli med inn i rød-grønne forhandlingsmøter. I tillegg fulgtes reiser i inn- og utland, med særlig fokus på nedleggingstruede bedrifter i Mehamn og Årdal. Første episode tok for seg valgnatta 2001 og nederlaget til Arbeiderpartiet, og videre analysene av det dårlige valget samt forberedelsene til valget i 2005.

Prosjektleder for serien var Odd Isungset og regi var ved Aslaug Holm (også idé). Statsministeren bygget videre på materialet fra filmen Oljeberget, som ble lansert i 2006. Serien hadde premiere på TV 2 den 4. mars 2007.

Omtale[rediger | rediger kilde]

Sitat I snart fire år har filmskaper Aslaug Holm fulgt Jens Stoltenberg. De første tre årene som opposisjonsleder, det siste året som statsminister. Dette har gitt et unikt innblikk i maktens korridorer, og viser oss ukjente sider ved toppolitikernes hverdag. Sitat
TVNYTT.NO[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tett på Stoltenberg». TVNYTT.NO. 26. februar 2007. Besøkt 23. mai 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]