Stand Up Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stand Up Bergen er en bergensk standupklubb som ble startet av Bengt Ståle Tvedt og Christoffer Andreas Dedekam Schjelderup i desember, 2005. 7 desember åpnet en klubb der folk i Bergen kan gå og oppleve Stand Up på regelmessig basis. Roar Brekke, Pål Rønelv og Micken, som alle er lokale komikere sto på scenen sammen med Doffedutten, som er klubbens hovedkonferansier.

Flere navn har kommet opp fra dette miljøet. Vidar Hodnekvam, Stian Bipp, Anders McAuley og Grim Moberg er bare noen av de mange komikerne som reiser rundt i Norge og headliner og konferansierer på alle klubbene som etterhvert har dukket opp. Selda Ekiz, som er kjent fra "Newton" var også en av de faste komikerne som stod på scenen her før hun ble programleder på NRK.

Det hele startet på Det Akademiske Kvarter. Helt frem til ombyggingen i 2007 holdt SUBergen til på huset. De fleste klubbkvelder ble arrangert i Storelosjen og et par ble holdt nede i Teglverket. Klubben ble fort populær og det ble hele tiden utvidet frekvens på arrangementene. Da Kvarteret ble midlertidig stengt på grunn av oppussing, flyttet klubben til Ricks. Der har den holdt til siden.

Nå er det klubbkvelder hver eneste onsdag og fredag i sesongen. Tar pause i desember og deler av sommeren. Klubben er nå den nest største i Norge. Foruten faste klubbkvelder, arrangeres også enkeltshow, Comey Fight Club og HumorLaboratoriet. SUBergen setter også opp egne show og konsepter utenom Bergen og har skapt et levende miljø for komikere i Bergen.

Humorlaboratoriet holder til på Kosmo. Et utested som ligger rett ved Fløibanen i Bergen. Der holder vi standup annenhver torsdag på scenen de har nede i kjelleren. Der kommer de nyeste komikerne og tester ut sitt beste materiale, og de beste komikerne tester ut sitt nyeste materiale.

SUBergen holder kurs og workshops. Har et eget forum for lokale komikere og blir drevet for det meste av komikerne selv på ulønnet basis. Det er idag Pål Rønelv og Christoffer Andreas Dedekam Schjelderup som styrer skuten og skal ha mye av æren for at det nå er en spennende standup-scene i Bergen.