Spånga IS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Spånga IS er et svensk idrettslag i Spånga, Stockholm. Spånga idrottssällskap (SIS) ble stiftet 6. september 1929 Idrettslaget hadde avdelinger innen idretter som tennis, turn (gymnastikk), bandy, skiidrett, håndball med flere da det i 1990 ble splittet, og hver avdeling dannet sitt eget idrettslag.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Spånga IS FK er en av Stockholms ti største fotballklubber, med ca. 1500 medlemmer. Blant tidligere spillere i klubben finner vi Hans Backe, Lars Sandberg, Mohamed Kallon, Göran Marklund, Stefan Bergtoft og Isak Dahlin. Klubben spilte i 1991 og 1994 i divisjonen under Allsvenskan. A-laget spiller sine hjemmekamper på Spånga IP og trenes av Spångaprofilen Lars Sandberg.

Ishockey[rediger | rediger kilde]

Innen ishockey har Spånga IS på sitt beste, sesongene 1969/70 og 1971/72, spilt i det som i dag tilsvarer svensk andredivisjon. Ishockeyavdelingen ble stiftet i 1948, og det var denne avdelingen som i 1991 ble til Spånga IS Ishockeyklubb. Spånga IS Hockey står bak bl.a. talentene Oscar Möller og Andreas Engqvist.

Bandy[rediger | rediger kilde]

Fram til 1997 hadde Spånga IS en egen bandyavdeling, men som ishockeyavdelingen brøt avdelingen for bandy ut fra moderklubben, og dannet sammen med Bromstens BK Spånga/Bromstens BK.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]