Sola Kristne Fellesskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sola Kristne Fellesskap – (SKF) – er en baptistmenighet som startet i 1996. SKF er medlem av Det Norske Baptistsamfunn og startet sin virksomhet i Røde Kors sine lokaler på Sola ved Stavanger.

Historie[rediger | rediger kilde]

SKFs første pastor var Leif Helge Hetland, så fulgte Bjørn Pedersen, Tommy Fjeldberg, Kjell Wessel Stadheim (2008-2015) og fra 11. januar 2015 til 2016 Sudip Khadka. Der etter Kjell Wessel Stadheim fra 2016 til d.d. Fra 1998 har menigheten holdt til i Soltunveien 1 på Sola. Fra SKF har det i løpet av disse årene gått ut mennesker som har vært med på dannelsen av Kristkirken i Tananger og Fellesskapet Nytt Liv i Stavanger.

Trosgrunnlag[rediger | rediger kilde]

Ifølge menigheten selv, er det Jesus Kristus som er hode for menigheten og medlemmene er lemmer, derav uttrykket «medlem». Bibelen er regnet som den eneste rettesnor for tro, liv og lære.

Lederskap[rediger | rediger kilde]

SKF ledes av et lederskap med Kjell Stadheim som leder og pastor for menigheten.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

SKF holder sine møter søndager klokken 11. SKF ble tidlig kjent som «kafékirke» ved at en sitter ved bord, med kaffe tilgjengelig under gudstjenestene. I noen år har SKF vært engasjert i mennesker med rusproblemer, gjennom stiftelse Dorkas Have. Dorkas Have har sitt navn fra den kvinnelige disippelen, Dorkas i Bibelen. Tabita, på gresk. Ap gj. 9:36-42.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]