Sokratis Kokkalis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sokratis Kokkalis
Født27. mai 1939 (78 år)
Athen
Far Petros Kokkalis
Barn Q16328888
Utdannet ved Det nasjonale og Kapodistrias-universitet i Athen, Eberhard-Karls-Universität Tübingen
Beskjeftigelse Gründer, forretningsdrivende
Nasjonalitet Hellas

Sokratis Kokkalis (født 27. mai 1939) er en gresk forretningsmann. Han er leder og eier av Intracom Holdings, den største multinasjonale teknologi-bedriften i Sørøst-Europa. Han er også president og eier av Intralot, verdens største produsent av interaktive spill-systemer og lotteri-spill. Han var til 2010 eier av og president i sportsklubben Olympiakos CFP, som er Hellas største og mest suksessfulle fotballklubb. I tillegg driver og eier han Kokkalis-stiftelsen, som jobber for å tilrettelegge utdanning – og treningsvilkår, i tillegg til medisinsk forbedring. Dette er en såkalt ikke-profitt bedrift, som Kokkalis driver frivillig.

Sokratis Kokkalis er sønn av den greske professoren Petros Kokkalis. Etter den greske borgerkrigen (1945–1949) krig forlot familien Hellas som flyktninger, og var først en tid i Romania der Sokratis fullførte sine studier før de flyttet til Øst-Tyskland. Sokratis studerte fysikk og elektronikk i Berlin og Moskva, før han slo seg ned i Athen i 1965. I 1977 stiftet han Intracom, som i dag har datterbedrifter i 21 land, og sysselsetter 5700 mennesker. I 2006 kjøpte Intracom Holdings opp Hellas online, et velpriset og lovende bredbånds-selskap.

På grunn av sin suksessfulle karriere, og mye oppmerksomhet hos media, har Kokkalis mange ganger blitt anklaget for vinningskriminalitet, spionasje og korrupsjon. Men både i greske og tyske domstoler har han alltid blitt frikjent for alle anklager.[trenger referanse] Den rivaliserende fotballklubben Panathinaikos er raskt ute med anklager om noe virker mistenksomt, som da Olympiakos ble tilkjent en 3–0 seier i en kamp mot Apollon Kalamaria som de egentlig tapte. Saken ble klaget inn til den internasjonale sportsretten CAS, men ble senere erklært helt gyldig.[trenger referanse] Apollon Kalamaria brukte nemlig en ulovlig spiller.

Referanser[rediger | rediger kilde]