Sogn skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Brynseng skole
Skoletype Barneskole, 1-7.trinn
Grunnlagt 2017
Kommune Oslo
Adresse Brynsengfaret 10
Elever max 30 (2017)
Ansatte ca. 20 (2017)
Nettsted Offisielt nettsted

Brynseng skole (tidligere Sogn skole) er en spesialskole tilknyttet Klinikk for psykisk helse – barn og ungdom, og skolen tar hovedsakelig imot elever fra avdelingene tilknyttet klinikken. Elevene på skolen går i hovedsak på ungdomsskolen, men skolen kan i enkelte tilfeller også tilby undervisning på videregående nivå. Brynseng skole inngår i et skolekompleks som sammen med Sognsvann skole og Hasle skole utgjør ble lagt ned Bryn skole (Oslo). Klinikk for psykisk helse – barn og ungdomsskole fra. Nordpolen skole er underlagt Utdanningsetaten i Oslo som eier skolen.

Strukturen er da slik:

Skoletilbudet[rediger | rediger kilde]

Alle elevene får tildelt en kontaktlærerer som sammen med eleven har ansvaret for å utarbeide en Individuell utviklingsplan (IUP). Det blir forløpende vurdert om den enekelte elev skal undervises enkeltvis eller i små grupper, og læreren samarbeider tett med avdelingene på klinikken og av og til også med annet behandlingsapparat for å kunne tilby tilrettelagt undervisning.

Fagtilbudet[rediger | rediger kilde]

Skolen kan tilby alle fag på ungdomsskolenivå og vanligvis de fleste fellesfagene i videregående opplæring, men vanligvis velger elevene i samarbeid med kontaktlærer hvilke fag eleven skal ta. Det betyr i praksis at elevene som oftest får et lavere timeantall enn det læreplanene i de ulike fagene fastsetter at elevene skal ha. I den forbindelse foreslår skolen av og til å utvide grunnskoleløpet i ett til to år, slik at den enkelte elev skal få et godt nok læringsutbytte til å kunne starte på videre utdannelse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]