Sogn skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sogn skole
Skoletype Spesialskole, 7.–10. trinn og vgs
Kommune Oslo
Adresse Sognsvannsveien 67
Rektor Kari Beck
Elever max 30 (2009)
Ansatte ca. 20 (2009)
Nettsted Offisielt nettsted

Sogn skole er en spesialskole tilknyttet Klinikk for psykisk helse – barn og ungdom, og skolen tar hovedsakelig imot elever fra avdelingene tilknyttet klinikken. Elevene på skolen går i hovedsak på ungdomsskolen, men skolen kan i enkelte tilfeller også tilby undervisning på videregående nivå. Sogn skole inngår i et skolekompleks som sammen med Svebu skole og Sognsvann skole utgjør Nordre Aker skole. Klinikk for psykisk helse – barn og unge er underlagt Oslo universitetssykehus – Ullevål, men Sogn skole er underlagt Utdanningsetaten i Oslo som eier skolen.

Strukturen er da slik:

Skoletilbudet[rediger | rediger kilde]

Alle elevene får tildelt en kontaktlærerer som sammen med eleven har ansvaret for å utarbeide en Individuell utviklingsplan (IUP). Det blir forløpende vurdert om den enekelte elev skal undervises enkeltvis eller i små grupper, og læreren samarbeider tett med avdelingene på klinikken og av og til også med annet behandlingsapparat for å kunne tilby tilrettelagt undervisning.

Fagtilbudet[rediger | rediger kilde]

Skolen kan tilby alle fag på ungdomsskolenivå og vanligvis de fleste fellesfagene i videregående opplæring, men vanligvis velger elevene i samarbeid med kontaktlærer hvilke fag eleven skal ta. Det betyr i praksis at elevene som oftest får et lavere timeantall enn det læreplanene i de ulike fagene fastsetter at elevene skal ha. I den forbindelse foreslår skolen av og til å utvide grunnskoleløpet i ett til to år, slik at den enkelte elev skal få et godt nok læringsutbytte til å kunne starte på videre utdannelse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]