Skumle toner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Skumle Toner er en barnebok skrevet av Arne Svingen og illustrert av Reidar Kjelsen i samarbeid med 19 skoleelever. Den ble utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i 2002.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Arne Svingen og Reidar Kjelsen fikk ideen til boka ved at de ønsket å gjøre et eksperiment. De funderte over at barnebøker ble skrevet av voksne; derfor ønsket de å gjøre et prosjekt hvor boka ble skrevet av barn – for barn. De samlet idérike 10- og 11-åringer som skulle møtes på et skriveverksted. I løpet av dagen skulle de ha fått en ferdig historie til en bok samt illustrasjoner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Skumle Toner handler om søsknene Ida og Erik. Moren deres er død og for å hedre henne, drar deres far til en forlatt kirke hver lørdag for å spille på et orgel. Ida og Erik avskyr dette, men er allikevel nødt å være med. En gang finner de to en dør til en mystisk kjeller inni kirken og der finner barna et noteark stikkende ut av en kiste. De gir det faren for at han skal spille det på orgelet, men da skjer det plutselig noe helt forferdelig med ham. Ida og Erik er nødt til å finne ut av mysteriet for å redde faren sin og oppklare hvem det er som har skrevet de forheksede notene. Har moren deres noe å gjøre med kisten i kjelleren?

Forfattere[rediger | rediger kilde]

Martin Bratland Andersen, Aja Nyima Cham, Solveig Engebretsen, Emilie Charlotte Grønsrud, Anna Storm Hanssen, Anna Møller Heger, Sigurd Maurud, Marianne Olsson, Anna Marie Steen, Helene Svendsrud, Marius Svenningsen, Maja Thune og Nora Petrine Vasaasen i samarbeid med Arne Svingen

Illustratorer[rediger | rediger kilde]

Daniel Emilov Vladov, Theodor August Weiby, Alexander Julius Stang, Kristoffer Øseth, Emil Aarseth og Fredrik Aasland i samarbeid med Reidar Kjelsen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]