Skrujern (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skrujern var en musikkgruppe som ble startet i 1994. Gruppen var en trio som består av Baard Slagsvold, Martin Caspersen og Per Sarin Madsen. De har gitt ut tre CD-er. Folkets verktøy ble gitt ut på plateselskapet Oh Yeah! i 2000 og Fakta og følelser på selskapet Global Music i 2004. I tillegg var de backingband på Hans Rotmos CD: Hans Rotmo med Skrujern - Bønder i solnedgang. I 2008 kom CD-en Lat som ingenting, også på Oh Yeah!. Skrujern skrev egne låter, men var nok minst like kjent for kreative og særegne versjoner av andres låter. Green Day, Tom Waits, Alf Prøysen, Pink Floyd og en og annen, gammal Chat Noir-låt kan spores i katalogen.

Martin Caspersen er å regne som en bauta i hele to gamlebyer - Fredrikstad og Oslo. Han har bidratt på og med utallige utgivelser med svært mange artister, og er kjent fra Speed of Sound, Toini and the Tomcats, The Phantoms og mye mer. Baard Slagsvold er kjent som han med alpelua og kontrabassen i Tre små kinesere gjennom 15 år, som keyboardist i Motorpsycho og som musiker med et utall artister. Han har også gitt ut flere soloalbum under eget navn. Per Sarin Madsen har spilt med minst like mange som de to andre, men mest kjent er vel Jerry Lee Lewis. Per spiller også fast som trommis i Postgirobygget.

Skrujern har grunnet både geografi og andre prosjekter måtte kaste inn både håndkle og årer, men lever i beste velgående i minnet til alle som fikk oppleve de årlige "Juling"-konsertene på Tamara, konserter på Skuret i Oslo, og andre kroker, og ikke minst kriker, av landet.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]