Skjervøy sykkel og skøyteklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Skjervøy Skøyteklubb»)
Skjervøy SSK
Skjervøy sykkel og skøyteklubb
Idrettsgren(er)Fotball
LandNorge

Skjervøy SSK er Norges nordligste aktive skøyteklubb. Før SSK ble stiftet i 1980 var skøyteaktivitet på Skjervøy underlagt Skjervøy IK. Skjervøy skøytestadion ligger plassert ganske langt oppe på Skjervøya. Skøytebanen ligger på Skjervøy Kunstgress vinterstid. Banen er 333 meter.

Klubben disponerer to biler som de bruker til vanning, samt en ismaskin som er elementært for å få god is. Klubben har i flere tiår blitt drevet av noen få lokale ildsjeler som brenner for skøytesporten. På tirsdager arrangeres det løp for barn og på det meste har det vært over 50 barn som har deltatt. Tatt i betraktning at det bor rundt 2300 innbyggere på Skjervøy er dette veldig bra.

Skøyteklubben arrangerer også skøyteskole hver torsdag, noe klubben tror er helt nødvendig for å kunne rekruttere nye løpere til skøytesporten. Skolene og idrettsskolen på Skjervøy bruker også anlegget og de låner utstyr av SSK vederlagsfritt.

I 2011 ble det dannet en undergruppe i klubben som skal drive med ishockey. 21. januar 2012 var det offisiell åpning av klubbhuset til SSK.

Sommerstid avvikler klubben blant annet lokale sykkelritt rundt og på Skjervøy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata