Singelklubben

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Singelklubben var en norsk humorserie på 6 episoder som gikk på NRK2 høsten 2005. Prosjektleder for serien var Christina Rezk Resar og regi ved Geir Henning Hopland. I selve serien deltok Jesper Lind, Vidar Magnussen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim. Serien ble av mange oppfattet som norges svar på The Office.[1]

Serien hadde premiere på NRK2 den 27. september 2005.

Episodene[rediger | rediger kilde]

Episode Dato NRK Nett-TV Plot
1 27.09.2005 «Big Balls» Steinar, Bjarte, Jesper og Vidar liker både damer og musikk. De har lite av førstnevnte, og mye av sistnevnte. Derfor starter de «Singelklubben», en klubb der de single guttene møtes for å spille singler og prate om damer. Imidlertid er de ikke helt ærlige, verken mot seg selv eller hverandre.[2] Til daglig herser Steinar med Bjarte på jobben på Markeds- og Mediainstituttet, men privat har de begge trøbbel på kjærlighetsfronten. Bjarte har skitne fantasier om sin tjue år eldre gymnastikklærerinne fra folkehøyskolen, og Steinar sliter med å tilfredsstille kjæresten seksuelt på grunn av sine svulmende testikler.
2 04.10.2005 «No Woman, No Cry» Gutta i «Singelklubben» er skjønt enige om at damer er noe herk, og at det er best å være uten. I hvert fall er det noe de sier til hverandre. Det råder bitterhet i klubben og gjengen blir enige om å hevne seg på tidligere kjærester. Anført av Steinar, bestemmer de seg for å få sine eks'er til å ta til tårene.[3] Steinar bestemmer, mot Bjartes vilje, at Bjarte skal oppsøke sin gamle lærerinne og kalle henne stygge ting for få henne til å grine.
3 11.10.2005 «Every Breath You Take» Både Steinar og Bjarte har brutt en av klubbens grunnleggende regler, og de sliter nå med å holde sviket hemmelig.[4] Steinar sliter med å holde kjæresten skjult for de andre medlemmene i klubben og må ta i bruk lure triks for å holde henne innendørs. Bjarte på sin side holder liv i gammel kjærlighet ved å besøke lærerinnen titt og ofte.
4 18.10.2005 «Bitter Sweet Symphony» Steinar får en rival, mens Bjarte ilegges bevegelsesrestriksjoner. Pule-Kurt dukker opp og stjeler kjæresten til Steinar, som bestemmer seg for å ta en grusom hevn. Bjarte på sin side får brev fra politiet og må holde seg på minst en kilometers avstand fra lærerinnens hus, men han finner lett en løsning på det problemet. Det er virkelig trøblete tider for gutta i «Singelklubben».[5]
5 25.10.2005 «The Woman's Clothing Store Pick-up» Steinar utnytter sin stilling for å finne drømmedama, men Bjartes nærvær bringer i stand problemer.[6] Steinar setter nemlig Bjarte og resten av «Singelklubben» i sving for å gjennomføre sin egen markedsundersøkelse der målet er å finne drømmedama. Steinar blir godt fornøyd med resultatet, men blir ikke like glad da han oppdager at Bjarte stjeler mye av oppmerksomheten fra den utkårede.
6 01.11.2005 «Love Is The Drug» Testiklene til Steinar vekker, mot hans vilje, relativt stor oppmerksomhet på arbeidsplassen. Bjarte har fått seg kjæreste og skal besøke svigermor for første gang. De fleste medlemmene i «Singelklubben» begynner å få orden på tilværelsen sin, og klubben går med det en usikker fremtid i møte.[7]

Serien fikk gode kritikker, men oppnådde bare seertall på rundt 100.000 per episode.[8]

Omtale fra NRK[rediger | rediger kilde]

«Singelklubben» er en svart humorserie, på mange måter guttas svar på "Sex og singelliv". Imidlertid er Manolo Blahnik-sko byttet ut med slitte parkaser, lunken flaskeøl erstatter paraplydrinkene og MMI er nok et mer hverdagslig bakteppe enn designbutikkene på Park Avenue.

Serien gikk under programvignetten Usett, NRK2s flate for ny, eksperimentell humor og underholdning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ webavisen.no Ikke verst for "Singelklubben"
  2. ^ Mistrøstig gutteklubb NRK2 tirsdag 27. september 2005 kl 22.10 Usett: Singelklubben
  3. ^ Hevnen er søt? NRK2 tirsdag 4. oktober 2005 kl 22.10 Usett: Singelklubben
  4. ^ Hemmelighetskremmeri NRK2 tirsdag 11. oktober 2005 kl 22.10 Usett: Singelklubben
  5. ^ Rival NRK2 tirsdag 18. oktober 2005 kl 22.10 Usett: Singelklubben
  6. ^ Jakten på drømmedama NRK2 tirsdag 25. oktober 2005 kl 22.10 Usett: Singelklubben
  7. ^ Det ordner seg for de fleste NRK2 tirsdag 1. november 2005 kl 22.10 Usett: Singelklubben
  8. ^ Sagens seertall høvles[død lenke] nettavisen.no 19. april 2007

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]