Silk Husbands and Calico Wives

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silk Husbands and Calico Wives
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde52 min.
Bak kamera
RegiAlfred E. Green Rediger dette på Wikidata
ManusMonte M. Katterjohn Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Harry Garson
Foran kamera
MedvirkendeHouse Peters Sr., Mary Alden Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)18. februar 1920 (USA)
Eksterne lenker

Silk Husbands and Calico Wives er en amerikansk drama-stumfilm fra 1920, regissert av Alfred E. Green og med House Peters i hovedrollen.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Deane Kendall er en bondesønn som har lyktes i å ta juristutdannelse og bli advokat i landsbyen han kommer fra. Kjæresten Edith arbeider som stenograf ved domstolen i den lokale rettskretsen der Deane har sin advokatpraksis.

Deane vinner en viktig rettssak, og dette fører til at han får et jobbtilbud fra et prestisjefylt advokatfirma i byen. Deane og Edith gifter seg, og sammen flytter de til storbyen. Men hun beholder sine tidligere småbyvaner, og passer dårlig inn i ektemannens nye verden.

I storbyen møter den unge og lovende advokaten den verdensvante Georgia Wilson. Hun bestemmer seg raskt for at hun vil ha Deane, og går inn for å ødelegge ekteskapet hans. Hun blir klar over at arkitekten Charles Madison har forelsket seg i Edith, og får ham til å lokke Edith til leiligheten sin, i håp om å forføre henne. Planen mislykkes, fordi Edith ikke vil være med på leken, men hun blir fortvilet fordi hun tror at Deane vil misforstå og begjære skilsmisse. Hun reiser tilbake til hjembyen Harmony. Det viser seg imidlertid at arkitekten har en ekskjæreste som er vill av sjalusi, og når hun blir klar over hva Georgia og Charles planlegger, går hun rett til Deane og avslører dem. Deane reiser hjem til Harmony og finner Edith, slik at de får ryddet opp og kan fortsette ekteskapet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Silk Husbands and Calico Wives». silentera.com. Silent Era : Progressive Silent Film List. Besøkt 24. januar 2023. 
  2. ^ «Silk Husbands and Calico Wives». catalog.afi.com. American Film Institute. Besøkt 24. januar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]