Senter for manske studier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Senter for manske studier (engelsk Centre for Manx Studies, mansk Laare-Studeyrys Manninagh) er hovedsenteret på Man for forskning av øya Mans språk mansk, Mans kultur og Mans historie.

Senteret ble grunnlagt i 1992 og er en del av Skolen for arkeologi, klassikerne og egyptologi ved Universitetet i Liverpool. Senterets hovedfunksjoner er å undervise studenter og videregående studenter; utføre arkeologiske, kulturelle, miljømessige og historiske forskning av internasjonal betydning på Man; og videreføre den internasjonale anerkjennelsen av Man i disse emnene. I tillegg til forskning og studenter i høyere grader tilbyr senteret fulltids- og deltidsstudier for mastergrad i manske studier og diplomstudier på fulltid i mansk forskning, basert på Man.

Senteret er administrert av en komite som omfatter representanter fra tre partnerorganisasjoner: Universitetet i Liverpool, Mans undervisningsdepartement, og Manx National Heritage. Fra september 2009 flyttet senteret inn i en oppusset bygning i Stable Block ved The Nunnery rett utenfor hovedstaden Douglas. Navnet kommer fra den tidligere religiøse institusjonen ved stedet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]