Seniornett Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Seniornett Norge
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer979 370 229
Stiftet27. oktober 1997[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedhttps://www.seniornett.no/
Deltakere på kurs om Wikipedia, arrangert av Seniornett

Seniornett Norge er en ideell organisasjon, stiftet i 1997, som arbeider for at seniorer (55+) skal delta aktivt i informasjonssamfunnet. Seniornett har som mål at alle seniorer i Norge skal være, eller få mulighet til å være, fortrolige med moderne informasjonsteknologi.

Fra 2019 skiftet foreningen navn til Seniornett.

Seniornetts hovedstyre består av Karin Moe Røisland, Nesodden, styreleder. Sturla Bjerkaker, Oslo, nestleder, Jann H. Langseth, Trondheim, Steinar Simonsen, Oslo, Siri Mollatt, Bærum, Kirsti Skjerven, Oslo, Monrad Kolstad, Førde og Gjermund Molund, Leknes. Hanne Libakken er ansattes representant.

Seniornett utgir Seniornett magasinet tre ganger i året. Opplaget er 17 000 eksemplarer. Redaktør er Tarja Marita Tamminen. Bladet ble første gang utgitt i 1999.

Seniornett har hovedkontor i Dronningens gate 6 i Oslo og cirka 230 lokalforeninger rundt om i landet. Generalsekretær er Kristin Ruud

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Foreningen ble stiftet høsten 1997 av en gruppe seniorer som startet internettopplæring på Deichmanske bibliotek, Majorstuen filial i Oslo.

SeniorSurf-dagen[rediger | rediger kilde]

SeniorSurf-dagen ble tidligere arrangert hvert år i regi av Seniornett Norge, første gang i år 2000. Da kan seniorer i de fleste kommuner få prøve Internett gratis og med veiledning. Bibliotek, seniorsentre og frivillighetssentraler stiller opp med datamaskiner og sørger for veiledere. Banker, skoler og frivillige organisasjoner er også med og bidrar til at seniorer får prøve seg. Fram til 2010 har over 75 000 seniorer fått sin første innføring i Internett på SeniorSurf-dager.

Fra 2019 har SeniorSurf-dagen byttet navn til Digital festival. Digital festival arrangeres av Seniornetts lokalforeninger hvert år i uke 38, ofte i samarbeid med biblioteker og frivillighetssentraler.

Seniornett Norge ble tildelt Folkeopplysningsprisen for 2012. Den fikk de for arbeidet med å få dem over 60 aktive på Internett.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Enhetsregisteret[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]