Seattle Center Monorail

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Seattle Center Monorail i Seattle sentrum
Sørenden av monorail-linjen, nær Westlake Center

Seattle Center Monorail er en monorail høybanelinje i byen Seattle i Washington, USA. Den er 1,9 kilometer lang og går langs Fifth Avenue fra Westlake Center i Seattle sentrum til Seattle Center i bydelen Lower Queen Anne.

Toglinjen ble bygget til Verdensutstillingen i Seattle i 1962, som ble holdt på området hvor Seattle Center i dag ligger. I løpet av det halve året som verdensutstillingen varte reiste åtte millioner mennesker med monorailen, men det årlige passasjertallet i dag er rundt 2,5 millioner. Banen og togene ble bygget av det tyske selskapet Alweg Rapid Transit Systems. Togene har en topphastighet på 72 km/t.

Banen eies av byen Seattle, og linjen har siden 1994 vært drevet av det private selskapet Seattle Monorail Services.[1] Monorail-togene og sporene de går på ble 16. april 2003 gitt status som historiske landemerker av Seattle Landmarks Preservation Board.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Yardley, William (25. september 2006). «In Seattle, a Dream From the Past Has a Hazy Future». The New York Times. Besøkt 10. april 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]