Salam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Se også hilsningsuttrykket «salaam»

Salam er et norsk studenttidsskrift utgitt av Muslimsk studentsamfunn siden 2004. Tidsskriftet lages på frivillig basis av studenter ved Universitetet i Oslo og høyskoler i Oslo-området og gis ut to ganger i året. Salam er en relansering av bladet Tankevekkende som ble utgitt av Muslimsk studentsamfunn siden høsten 1996.[1]

Et av målene med Salam er å engasjere studenter og medlemmer i foreningen til å skrive om de temaer som er interessante for dem. Enkeltpersoner kan selv velge det de vil skrive, men redaksjonen kommer også med forslag. Bladet tar opp temaer som omhandler islam og innvandrerkultur med spesiell fokus på innvandrernes situasjon i Norge. Målet er å skape forståelse og toleranse mellom to kulturer ved å lære dem mer om hverandre.

Målgruppen er primært studenter – muslimer så vel som ikke-muslimer og generelt alle andre. Gruppen oppfordrer leserne til å sende inn bidrag, og fungerer slik som en arena hvor studentene og vanlige folk kan ytre seg. Bladets innhold er dermed en kombinasjon av innsendte bidrag og redaksjonens eget arbeid.

Studentpublikasjonen er allsidig og inneholder alt fra faktaartikler, aktuelle temaer og intervjuer, til tekster av mer humoristisk preg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tahir R. Ahmed. «Muslimsk Studentsamfunn - fra idé til virkelighet Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine.» i Salam nr. 3 (2005)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]