Muslimsk studentsamfunn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Muslimsk studentsamfunn (MSS) er en norsk studentorganisasjon for muslimske studenter etablert 20. mars 1995. Studentsamfunnet er partipolitisk nøytralt, uavhengig av andre organisasjoner og åpent for alle muslimske studenter uavhengig av kjønn eller etnisk tilhørighet. MSS er medlem i paraplyorganisasjonen Islamsk Råd Norge.

Historie[rediger | rediger kilde]

Muslimsk studentsamfunn ble grunnlagt den 20. mars 1995 av en gruppe muslimske studenter ved Universitetet i Oslo med Saleem Raza Ahmed og Usman Abdi Dahir som initiativtakere. På det første møtet kom det elleve studenter og på det andre kom det 16. Gruppen begynte med å arrangere temakvelder om dagsaktuelle temaer og studiesirkler.[1]

Høsten 1996 startet foreningen tidsskriftet Tankevekkende som ble gitt ut to ganger i året.[1] Våren 2004 ble det relansert med det nye navnet Salam og en mer profesjonell utforming samtidig som utgivelsesfrekvensen ble beholdt.[2]

Siden oppstarten i 1995 har foreningen også fått medlemmer ved andre institusjoner for høyere utdanning i Oslo og andre deler av landet og høsten 2009 ble et lokallag etablert i Bergen.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Siden oppstarten har hovedformålet med Muslimsk studentsamfunn vært å skape et forum for muslimske studenter for å diskutere og lære mer om islam. Dette har blitt søkt spesielt gjennom studiesirkler og temakvelder, etterhvert også med inviterte foredragsholdere.

Etterhvert har foreningen også i økende grad jobbet med utadrettet informasjons- og dialogarbeid. Siden terrorangrepet 11. september 2001 har foreningen opplevd i økende grad å bli kontaktet av media og andre ikke-muslimer som ønsker å lære mer om islam i Norge. I 2001 arrangerte de et dialogseminar sammen med Norges kristelige studentforbund og de to foreningene har siden holdt kontakt. I 2004 ble det arrangert en felles pilegrimstur til Palestina.[1]

Styret[rediger | rediger kilde]

Styret i MSS velges for ett år om gangen og består av 9 medlemmer. Leder, nestleder, sekretær, økonomiansvarlig, dialogsansvarlig og 4 øvrige styremedlemmer.

Per juni 2012 ledes studentsamfunnet av Sumayya Javed.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Tahir R. Ahmed. «Muslimsk Studentsamfunn - fra idé til virkelighet Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine.» i Salam nr. 3 (2005)
  2. ^ Lederen Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine., Salam nr 1 (2004)

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]