Emne på «Brukerdiskusjon:Telaneo»

IMdB og komplette omtaler samt relevans-tag spørsmål

2
Migrant (diskusjonbidrag)

Hei Telaneo. Siden det var du som opprettet slettediskusjonen om Thor-Rune Haugen i bua Haugen og kom med denne kommentaren i en diskusjon på WP:Tinget. Så vil jeg bare påpeke at alle personoppføringer og deres respektive tv-/film-opptredener så langtifra er komplette, med et ferskt eksempel på nettopp Haugen i bua https://www.imdb.com/name/nm11262924/ hvor han står oppført med kun 2 opptredener.

Og selv om en WP-artikkel har fått en relevans-tag, hva skal egentlig til for at man bare fjerner tag'en med en kommentar om at artikkelen er relevant og henviser til relevanskriteriene og ikke sender den til slettediskusjon ?

Med vennlig hilsen Migrant.

Telaneo (diskusjonbidrag)

IMDB er ikke helt komplett nei, det er sånn passe umulig så lenge nye skuespillere fortsetter å bli til. Men til og med i eksempelet ditt, så har de fortsatt oppslaget, omså ikke nødvendigvis med alt som går an å ha. Tilsvarende har de gjerne det om ganske så obskure skuespillere. Det er ihvertfall inntrykket mitt.

Terskelene jeg har brukt for å fjerne relevanstaggen har vanligvis vært at artikkelen åpenbart er innenfor et av våre faste kriterier (album på etablert label, bok på etablert forlag, ordfører i kommune, et cetera), og dette er klart og tydelig skrevet i artikkelen, og kildebelagt. Hvis alt det er på plass, så har ikke jeg tenkt til å krangle på det ihvertfall. Neste på lista for min del etter det, hvis man ikke finner et åpenbart kriterium som er innafor, er å se på kildebruken. Hvis artikkelen bruker 2-3 riksdekkende eller ellers tilsvarende store publikasjoner som kilde, og de ikke er helt oppi hverandre i tidsrom (WP:Øyeblikk), og kildene ikke bare nevner artikkelsubjektet i forbifarten, det er heller faktisk omtale av subjektet selv, så ser situasjonen relativt grei ut for min del ihvertfall. Det er slik jeg forstår en:WP:GNG, som jeg prøver å følge i mangel av andre lokale og mer veletablerte retningslinjer.

Svar på «IMdB og komplette omtaler samt relevans-tag spørsmål»