S-Video

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
S-Videokontakt

Separat video, forkortet S-Video også kjent som Y/C er et analogt videosignal som transporterer video som to separate kanaler (lysstyrke og farger) til forskjell fra kompositt video som har både lysstyrke og farger samlet på en to-tråds kabel. S-Video brukes oftest til å formidle 480i og 576i oppløst video, dvs. standard definisjons video. Lyd blir ikke transportert i denne kabelen. Videostandarden ble introdusert i 1979.

S-Video og lyd kan bli transportert gjennom SCART, men det er ikke del av den originale SCART standarden og ikke alle SCART-kompatible enheter støtter S-Video av denne grunn. De fleste TV-apparater eller videospillere med SCART støtter faktisk ikke S-Video som resulterer i et svart-hvitt bilde om du tilkobler S-Video via SCART fordi bare den ene kanalen av de to kanalene fører frem (lys, men ikke farge-kanalen). Et svart-hvitt bilde kan også være en indikasjon på en inkompatibel fargekoding, f.eks. NTSC video vist på et PAL-apparat.

Et enkelt «hack Arkivert 26. januar 2006 hos Wayback Machine.» gjør det mulig å vise farger på et apparat som ikke støtter S-Video over SCART. Dette gjøres ved å koble sammen pin 15 og 20 på SCART-kontakten. Dette vil vise et komplett bilde, men ikke med optimal kvalitet.