Søstrene Grene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Søstrene Grene
Søstrene Grene i Rotterdam
Org.formAktieselskab
BransjeDetaljhandel, interiørdekorasjon
Etablert1973
HovedkontorAarhus
Nettstedsostrenegrene.com

Søstrene Grene («Grene» som i grunnleggerfamiliens etternavn. «Grene» betyr verken «grønn» eller «grener», som det noen ganger blir feiloversatt til) er en dansk detaljhandelkjede (retail), som ble grunnlagt i Aarhus i Danmark i 1973 av Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen. Firmaets hovedkvarter ligger i Aarhus og ble flyttet til Pakhusene i Aarhus Ø  i april 2017.[1]

Selv om det står «Søstrene Grenes handelskompagnie» i logoen, er butikkjeden kalt kun Søstrene Grene.

I dag er Mikkel Grene firmaets administrerende direktør (CEO)[2] og han er sønnen til grunnleggeren. Hans bror, Cresten Grene, er Creative Director, og sammen eier og driver de familiefirmaet.

Søstrene Grenes butikk-konsept[rediger | rediger kilde]

Søstrene Grenes butikker er utformet som labyrinter, og det spilles klassisk musikk i alle butikkene. Produktene som er i salg er av skandinavisk design, tilbehør til hjemmet, kjøkkenutstyr, gaver, interiør og møbler og mye mer.

Opp gjennom tidene har Anna og Clara vært tilstedeværende i skiltene i butikkene og i firmalogoen siden starten i 1973. Disse to søstrene er vertinner for alle historiene og fortellingene til Søstrene Grene. Anna og Claras personligheter baserer seg på Inger Grenes to tanter på farssiden, og sammen representerer Anna og Clara verdiene Søstrene Grene står for. Anna og Clara er ikke grunnleggerne av Søstrene Grene.

Butikkene[rediger | rediger kilde]

Den første Søstrene Grene-butikken åpnet I 1973 i andre etasje i Søndergade 11 i Aarhus. Kjeden ble utvidet med butikker i Aalborg og Herning i 1989, og utviklingen fortsatte gjennom 90- og 2000-tallet. I 2005 åpnet butikkjeden i Reykjavik på Island mens butikkene i Stavanger i Norge og Malmø i Sverige ble åpnet i 2006.

I løpet av 2015 har firmaet åpnet 20 nye butikker i Danmark I dag er Søstrene Grene å finne i 15 forskjellige land og handelsmarkeder:[3] Danmark, Norge, Sverige, Island, Japan, England, Irland, Nord- Irland,  Nederland, Spania, Frankrike, Færøyene, Tyskland, Sveits og Østerrike.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Søstrene Grene flytter hovedsæde til Aarhus Ø», Jyllandsposten, 2. desember 2016
  2. ^ «Broder Grene har dybe rødder», Berlingske Business, 14. oktober 2013
  3. ^ Søstrene Grene planning to open hundreds of new stores Arkivert 25. november 2017 hos Wayback Machine., cphpost.dk, 26. august 2015