Søren Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sørenn Rasmussen»)
Søren Rasmussen
Født12. aug. 1976Rediger på Wikidata (47 år)
Skive
BeskjeftigelseHåndballspiller, håndballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Danmark
SportHåndball
PosisjonMålvakt
Høyde193 centimeter
Klubb(er)Flensburg-Handewitt

Søren Rasmussen (født 12. august 1976) er en dansk tidligere håndballmålvakt, nå målvaktstrener for den danske kvinnelaget Herning-Ikast.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Spiller[rediger | rediger kilde]

Rasmussen begynte å spille håndball i Balling Volling Ungdoms- og Idrætsforening i Salling og skiftet som senior til Hjortshøj-Egaa Idrætsforening, senere Thisted IK. I 1997 skrev Rasmussen kontrakt med Viborg Håndboldklub. Her var han med å vinne Landspokalturneringen i 2000.

Han debuterte for Danmarks håndballslandslag i 2000.

I 2003 skrev han kontrakt med AaB Håndbold, og den ble i 2006 forlenget frem til sommeren 2008. Året etter forlenget partene samarbeidet frem til sommeren 2011. I 2010 vant han sammen med AaB både danmarksmesterskapet og Landspokalturneringen. I 2004 vant klubben bronsemedaljer i kampen om danmarksmesterskapet.

Rasmussen skiftet i sommerpausen 2010 til den tyske bundesligaklubben SG Flensburg-Handewitt på en toårig kontrakt. Klubben manglet en avløser på målmannsposten etter Johan Sjöstrand, som hadde reist til FC Barcelona Handbol. AaB Håndbold var villige til å løse Rasmussen fra kontrakten da den tyske klubben henvendte seg, selv om AaB-kontrakten var gjeldende til 2011.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]