Ryan Atwood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ryan Atwood er en fiktiv figur fra den amerikanske TV-serien The O.C. Han blir spilt av Benjamin McKenzie.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av sesong 1 er Ryan en rastløs gutt fra Chino, California. Han blir presset av broren Trey til å stjele en bil, og de blir tatt av politiet. Når han er i fengselet møter han advokaten Sandy Cohen. Når Dawn, Ryans mor hører om Ryans arrestasjon, mister hun besinnelsen og kaster Ryan ut. Han blir til slutt adoptert av Sandy med noen små protester fra hans kone, Kirsten Cohen. Kirsten møter Ryans mor, da ser hun at hun ikke er i stand til å ta vare på ham og ønsker ham velkommen til familien. Og, med noen problemer venner han seg langsomt til livet i Newport Beach. Selv om han etter hvert blir en kjent person i Newport sosieteten er det fortsatt noen som ser ham som en "outsider". Han har blitt som en bror for Kirsten og Sandys sønn, Seth og Sandy og Kirsten ser på ham som en andre sønn. Ryan og Marissa Cooper, en populær, men plaget jente utvikler en tiltrekning av hverandre, noe som er vanskelig på grunn av Marissas forhold til Luke Ward, og på grunn av deres forskjellige bakgrunner. Men når Marissa og Luke slår opp, utvikler de et vanskelig, men sterkt forhold. I midten av sesongen blir forholdet svekket på grunn av Oliver Trask, en gutt Marissa møter i terapien, og som utvikler en besettelse for Marissa. Han begynner å være mer og mer sammen med Ryan og Marissa, inviterer dem til og med til feriehuset hans i Palm Springs. Ryan blir mistenksom overfor Olivers oppførsel, bakgrunnen hans og følelsene hans til Marissa. Dette fører til problemer i forholdet deres, og de slår til slutt opp. Når Marissa blir klar over besettelsen til Oliver, ringer hun Ryan, og Oliver blir, etter å ha truet med selvmord, sendt på mentalsykehus. Etterpå prøver Marissa å bli sammen med Ryan igjen, men han greier ikke å glemme hvor lett det var å komme i mellom dem, og nekter å være noe mer enn venner, noe de forblir til slutten av sesongen når de blir sammen igjen. Samtidig flytter en eks-kjæreste av Ryan, Theresa til Newport for å jobbe og være sammen med Ryan, noe som resulterer i et kort forhold. Hun drar snart tilbake til Chino når forloveden hennes Eddie, dukker opp og starter en slåsskamp med Ryan. Ryan og Marissa blir sammen snart etterpå, men dette forholdet blir nok en gang satt i fare nå Theresa på ny kommer til Newport og har blitt mishandlet av forloveden. Hun åpner seg for Marissa og sier at hun er gravid, men ikke vet om faren er Ryan eller Eddie. Hun bestemmer seg for å ta abort, men ombestemmer seg og vil heller dra tilbake til Chino og få barnet sammen med familien sin. Ryan føler at han har et ansvar for Theresa og det ufødte barnet, blir med Theresa tilbake til Chino, og legger Marissa og alt annet bak seg.

Til tross for deres problemer gjennom sesongen, er det klart at Marissa og Ryan fortsatt har følelser for hverandre (Marissa fortalte det til Ryan og Ryan fortalte det til Marissa). Til og med Theresa forstår at de hører sammen (Det syns forloveden Eddie også)

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Tidlig i sesongen vises det at Ryan bor sammen med Theresa og jobber som anleggsarbeider. Sandy kommer på besøk og overtaler Ryan til å dra til Portland og overbevise Seth, som rømte da han fikk vite om at Ryan skulle tilbake til Chino, til å komme hjem igjen. De kommer begge tilbake til Newport beach i den første episoden, etter at Thereas lyver for Ryan og sier at hun har spontanabortert, når hun ser hvor ulykkelig Ryan er i sitt gamle liv igjen.

I denne sesongen blir Ryan potrettert mye modnere enn i den første sesongen. Etter at han slår opp med Marissa fordi hun hadde et forhold mens han var borte, utvikler han et forhold til Lindsay Gardner, labpartneren hans i fysikk og, som han snart finner ut, hans adoptivmor, Kirstens halvsøster. Senere, etter at Lindsay flytter til Chicago med moren, blir Ryan og Marissa sammen igjen, de mente det først som venner, men det uvikler seg. I den andre sesongen får vi også se at Trey kommer inn i Ryans liv igjen etter fengselsoppholdet. Hans gjenkomst skaper masse problemer for Ryan, mest på grunn av Treys stjeling og dopmisbruk. Det blir ikke bedre av at han prøver å voldta Marissa påvirket av narkotika mens Ryan er i Miami og besøker adoptiv-bestemoren sin, The Nana Cohen. Ryan finner til slutt ut om voldtektsforsøket og dette leder til en konfrontasjon mellom ham og Trey. Konfronatsjonen ender nesten med døden når Trey legger Ryan ned på gulvet og prøver å kvele ham. Marissa kommer etter å ha blitt varslet av Seth og hans kjæreste, Summer. Hun kommer inn og ber Trey om å slippe Ryan. Når han i raseriannfall ikke hører på henne tar hun opp Treys pistol og skyter ham for å redde Ryans liv. Det er uvisst i den tredje sesongen om Trey overlever eller ikke. Gjennom resten av sesongen treffer Ryan og Marissa andre folk, men dras tettere og tettere mot hverandre (delvis på grunn av Seths idé om en gjenforening av "The fab four"). Hun innrømmer overfor Summer at Ryan er den eneste hun noen gang har elsket og at hun savner ham hver dag (noe Ryan hører uten at de vet det), og når han snakker om hvordan han og Marissa møttes første gang er det tydelig at han er dypt forelsket i henne også.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Etter å ha ligget i koma i tre måneder, våkner Trey og beskylder Ryan for skytingen, fordi Julie Cooper-Nichol har tilbudt ham penger, men Marissa greier å hindre det og Trey forlater Newport. Marissa og Ryan møter en kampanje, satt istand av mødre på den prestisjetunge Harbour School, som vil ha dem utvist som et resultat av skytingen. Den nye rektoren utviser Marissa og senere Ryan for å ha fornæremet rektoren. Marissa ender på den kommunale Newport Union High School, og Ryan blir gjeninnsatt på Harbor etter at rektor Hess blir utpresset på grunn av et forhold han har til en elev, Taylor Townsend.

Mens Marissa går på Newport Union, blir hun venner med en gutt, Johnny Harper, som senere skaper problemer for Ryans forhold til Marissa. Johnny forelsker seg i henne, og Ryan blir mistenksom på om Marissa også har slike følelser for ham. Marissa gjentar sin hengivenhet overfor deres forhold, og sier til Johnny at selv om hun brydde seg om ham som en venn, ville hun aldri elske ham. Denne avvisningen fikk Johnny til å drikke mye, som resulterte i at han falt utfor et stup.

Ryan og Marissas forhold blir aldri det samme etter denne episoden, begge innrømmer at forholdet ikke fungerer, og de slår opp for siste gang. Ryan begynner da å date Sadie Campbell, et forhold som ikke varer lenge på grunn av at Ryan kommer inn på Berkeley-universitetet, og de innser at de ikke har en framtid sammen siden han skal reise til høsten. Hun reiser fra Newport, samtidig som Ryan møter moren igjen, som virker som om hun har klart å få orden på livet sitt. Han møter også barndomsvennen og eks-kjæresten, Theresa, som forteller at hun løy angående spontanaborten. Hun forteller også at hun har tatt en farskapstest og at hennes voldelige eks-forlovede, Eddie er faren, ikke Ryan. De drar sammen på ballet på Harbor som venner.

Imidlertid blir Ryan provosert inn i gamle vaner av Kevin Volchok, en lokal surfer og Marissas nye kjæreste. Kevin var utro mot Marissa, stjal Taylors penger, og provoserte Ryan til en slåsskamp. Theresa dro da hun fant det ut, og Kevin bruker skadene sine til å presse Ryan til å delta i et ran. I sesong-finalen må Kevin komme seg ut av byen, og prøver igjen å utpresse Ryan til å gi ham penger med trussel om å fortelle politiet om Ryans rolle i ranet. Marissa gir Ryan perlene hun fikk av moren i eksamenspresang for å betale for Kevins rømning.

Etter å ha fått pengene, fortsetter han å prøve å utpresse Ryan, men vil egentlig snakke med Marissa. Marissa har fått en jobb hos faren sin og skal dra til ham, Ryan kjører henne til flyplassen. På veien kommer Kevin og kjører inn i bilen deres for å avslutte rivaliseringen med Ryan der. Han kjører inn i bilen og skyver dem utfor veien. Bilen ruller nedover grøftekanten og stopper på veien nedenfor. Ryan får ingen større skader i ulykken, men Marissa har fått en hodeskade, Ryan vil hente hjelp, men hun stopper ham. Marissa dør i armene hans på veien.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Det er måneder etter Marissas død, og Ryan har endret seg drastisk over sommeren. Han har flyttet ut, prøver å unngå Cohen'ene, og har startet med bur-slåssing. Julie forteller Ryan hvor Kevin Volchok er, og han prøver å finne ham i Mexico for å få hevn. Seth advarer Kevin først og Ryan drar tilbake til Cohen'ene, men Ryan og Seths vennskap er skadet. Etter at Kevin har fått Sandy Cohen som forsvarsadvokat, drar Ryan til hotellet hans og har tenkt å drepe ham, men bestemmer seg for å spare livet hans, for at han kan leve med skylden.